Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 4 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/06/04/u-naukovii-bibliotetsi-shkoljari-i-rjatuvalniki-spilkuvalis-pro-bezpeku.htm
суспільство, 4 червня 2015

У науковій бібліотеці школярі і рятувальники спілкувались про безпеку

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Попереду довгоочікувана пора шкільних канікул, сповнена радості й щасливих миттєвостей для школярів і турбот та хвилювань для батьків. Особливо для тих, чиї діти залишаються впродовж усіх канікул вдома без нагляду дорослих. А небезпека малих бешкетників підстерігає на кожному кроці: травмуватись можна навіть під час звичайної рухливої гри, їзди на велосипеді, катання на гойдалці. Та знайдеться серед школярів чимало таких «цікавих дослідників», яких ваблять сірники, електричні прилади, речовини побутової хімії тощо.


Щоб не дати згаснути юному життю ще на його початку, не допустити каліцтва серед дітей, педагоги, відпускаючи учнів на канікули на найтриваліші канікули, намагаються вкотре нагадати про необхідність дбати про власну безпеку  кожного дня. Кожної хвилини, кожної секунди.  Активну участь у цьому виховному процесі беруть рятувальники. Ігри-змагання, акції, вікторини, молодіжні заходи, екскурсії, тематичні конкурси, години спілкування, розповсюдження застерігаючої літератури – весь цей арсенал служить одній меті – вберегти дитяче життя, запобігти травмуванню, попередити від нещасного випадку.


3 червня працівники обласної наукової бібліотеки ім.Д.Чижевського запросили до дружнього спілкування працівників пожежно-рятувальної служби та учнів початкових класів школи №24 м. Кіровограда, сподіваючись що зміна оточення та незвичайна форма проведення навчання сприятиме кращому засвоєнню дітьми знань з безпечної життєдіяльності. Було помітно, що від капітана служби цивільного захисту Аліни Бакай навіть уже відомі з уроків основ здоров’я, класних годин та інструктажів  істини й правила з безпеки сприймались по-новому. Адже перед дітьми виступав справжній рятувальник, захід проходив у формі невимушеного діалогу (причому висловитись дозволили кожному юному відвідувачу бібліотеки), підсумки підбили у формі цікавої вікторини. Під час нетривалого спілкування встигли торкнутись кожного важливого питання, що стосується безпеки молодших школярів: відпочинок на природі, у лісі, розведення вогнища, користування сірниками й запальничками, поведінка біля води та під час купання у відкритій водоймі, можливості отримати травму на дитячому майданчику, безпечна їзда на велосипеді, вживання неякісних продуктів та інше.


На думку організаторів заходу, зустріч була продуктивною. Від себе додамо, що віримо:  малі школярики не встигнуть забути отримані знання щойно переступивши поріг бібліотеки, а все-таки дослухаються до наших порад і канікули і для дітей, і для батьків минуть без надзвичайних подій і екстремальних ситуацій.


Прес-служба У ДСНС в області


3000Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: