Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 24 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/03/24/sergii-kuzmenko-pro-uchast-kirovogradschini-u-zvedenni-zahisnih-ukriplen-na-shodi-kraini-ta-zavdannja-schodo-sotsialnogo-zahistu-demobilizovanih.htm
суспільство, 24 березня 2015

Сергій Кузьменко - про участь Кіровоградщини у зведенні захисних укріплень на сході країни та завдання щодо соціального захисту демобілізованих

сайт Кіровоградської ОДА


Вчора,  під час апаратної наради, голова облдержадміністрації розповів про результати виїзної робочої наради, що відбулась минулого тижня у Краматорську Донецької області під головуванням віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка. Ця нарада стала одним із перших кроків по реалізації президентського завдання щодо зведення фортифікаційних споруд і глибоко-ешелонних систем охорони на сході країни. У зведенні захисних укріплень візьмуть участь усі регіони країни. 


Своє завдання отримала і Кіровоградська область, яке має бути виконане у стислі терміни – наголошує голова ОДА, і конкретизує – до середини травня. Він розповів, що від облдержадміністрації та серед фахівців будівельної галузі будуть закріплені відповідальні особи за цей проект, які разом із субпідрядними будівельними організаціями від області виїдуть на місце, куруватимуть укладання угод на виконання робіт. Адже зводитимуться захисні укріплення не на волонтерських засадах, на ці цілі з державного бюджету виділяються чималі кошти – близько 850 млн. грн., а це неабияка підтримка для будівельної галузі в цілому. Сергій Кузьменко наголошує, що на початкових етапах будівельники від Кіровоградщини будуть забезпечені усім необхідним, аби вони без зайвих зволікань розпочали роботи.


Вкотре голова облдержадміністрації зупинився і на завданнях, які стоять перед керівниками територій щодо соціального захисту демобілізованих військовослужбовців. Адже про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників АТО говорить і Президент України. Мається на увазі забезпечення їх санаторно-курортним лікуванням, технічними засобами реабілітації, допомогою з працевлаштування, професійної підготовки і перепідготовки. Перед головами РДА очільник області також ставить вимогу запровадити роботу телефонних гарячих ліній на місцях, за якими учасники АТО могли б отримати консультацію з будь-яких питань. І взагалі робота із демобілізованими, за словами Сергія Кузьменка, має будуватися за принципом "єдиного вікна", коли той, звернувшись за допомогою в державні органи влади, зміг би отримати рішення на всі свої проблемні питання.


Не випадає нагоди послаблювати увагу і до земельних питань, що стосуються учасників АТО, скоріше навпаки. Чіткі списки усіх бійців АТО від кожної конкретної території, разом із розподілом необтяжених договірними відносинами із суб’єктами підприємницької діяльності земельних ділянок мають бути укладені уже давно. Наразі план-мінімум: визначити скільком із них земельні ділянки будуть виділені вже цього року, а кому необхідно буде зачекати наступного.


3486Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: