Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: УМВС в Кіровоградській області
Дата: 19 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/03/19/derzhavtoinspektsija-kirovogradschini-schob-bezpechnimi-buli-shljahi-ditinstva-.htm
суспільство, 19 березня 2015

Державтоінспекція Кіровоградщини: Щоб безпечними були шляхи дитинства!

УМВС в Кіровоградській області

Проблема дитячого травматизму у Державтоінспекції завжди була серед першочергових.


Заходи, спрямовані на запобігання дитячому травматизму, співробітники ДАІ Кіровоградщини проводять постійно. І хоча неабиякої гостроти вона набуває наприкінці канікул та і перші навчальні дні під час адаптації дітей до навчального процесу і необхідності дотримання ними Правил дорожнього руху, проблема залишається протягом всього року. Кожна пора і період вимагають своєрідних підходів до роботи.


Посилення контролю за безпекою дорожнього руху дітей передбачає і тиждень з безпеки дорожнього руху напередодні весняних шкільних канікул. Для проведення профілактичних заходів залучений весь особовий склад Державтоінспекції області. За всіма закладами закріплені співробітники, які протягом тижня перед канікулами проводять Єдині уроки з безпеки дорожнього руху.


Кілька таких уроків уже проведені у кіровоградських школах, причому бесіди проводяться як з маленькими дітлахами, так і з школярами старших класів. Під час зустрічей працівники Державтоінспекції намагаються закласти у свідомість дітей механізм безпечної поведінки на дорозі, самоконтроль, законослухняність. Для малюків інспектори Державтоінспекції приготували повчальні відеоролики, цікаві картинки та вікторини на знання Правил дорожнього руху, для школярів старшого віку – більш серйозні розмови про поведінку на дорозі та правила особистої безпеки.


Зокрема, 19 березня співробітники сектору профілактичної роботи управління ДАІ завітали до учнів 3-го класу НВО «Гармонія»- гімназії ім. Т.Г.Шевченка обласного центру. Під час зустрічі інспектори ДАІ нагадали школярам про необхідність безумовного дотримання правил дорожнього руху, як основного закону дороги, та звернули їхню увагу на особливості участі у дорожньому русі в темний час доби.


Та, незважаючи на вік дітлахів, всі вони активно брали активну участь в обговоренні даної теми, були уважними та допитливими.


Державтоінспекція Кіровоградщини звертається до усіх учасників дорожнього руху, що для того, щоб убезпечити дороги для дітей, потрібно на цю проблему спрямувати увагу всіх ланок нашого суспільства. Рушійною силою програми мусять стати батьки.


Шановні батьки! Будьте для дітей прикладом зразкової поведінки на дорозі! Допоможіть їм безпечно провести весняні шкільні канікули, які цього року будуть досить тривалими!


Шановні водії! Не порушуйте Правил дорожнього руху, зменшуйте швидкість поблизу пішохідних переходів, будьте пильні і уважні під час руху біля навчальних закладів.

Збережемо життя дітей разом!


4071Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: