Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: УМВС в Кіровоградській області
Дата: 17 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/03/17/dai-kirovogradschini-provodit-profilaktichnu-robotu-sered-pishohodiv.htm
суспільство, 17 березня 2015

ДАІ Кіровоградщини проводить профілактичну роботу серед пішоходів

УМВС в Кіровоградській області


У минулому році на території Кіровоградської області сталося 118 дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, у яких 26 осіб загинуло та 100 – були травмовані. Більшість цих ДТП сталося з вини пішоходів. Так, через порушення правил дорожнього руху власне пішоходами на Кіровоградщині зареєстровано 58 дорожніх аварій, де 16 людей загинули, а ще 44 – дістали поранення.


Враховуючи сумні статистичні зведення працівники ДАІ продовжують проводити профілактичні заходи щодо виявлення та припинення порушень Правил дорожнього руху пішоходами.


Головні помилки, які допускають пішоходи – перехід дороги у невстановленому місці, на заборонений сигнал світлофора, вихід на проїзну частину із-за різних перешкод. Частіше за все лише в декількох кроках були пішохідні переходи, якими люди просто нехтували. Інспектори ДАІ пояснювали таким порушникам, що такий поспіх на дорозі може принести чималі неприємності. Варто пам’ятати, що краще трішки спізнитися, ніж жалкувати про свою необачність усе життя.


Щодня інспектори ДАІ проводять профілактику серед пішоходів: нагадують про Правила дорожнього руху, звертають увагу на безпечну поведінку на проїзній частині. Не може не радувати те, що більшість порушників сприймають спілкування з працівниками Державтоінспекції дуже серйозно, обіцяють бути уважними і обережними.


Державтоінспекція звертається до пішоходів: переходьте проїзну частину в спеціально обладнаних місцях, не нехтуйте сигналами світлофорів, завжди переконуйтесь, що водії транспортних засобів поступаються дорогою.


3158Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: