Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Управління ДСНС в області
Дата: 12 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/03/12/kirovograd-studenti-ta-rjatuvalniki-pospilkuvalis-na-temu-tsivilnogo-zahistu.htm
суспільство, 12 березня 2015

Кіровоград: студенти та рятувальники поспілкувались на тему цивільного захисту

Управління ДСНС в області


11 березня у Кіровограді працівники пожежно-рятувальної служби спільно з фахівцями навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності (НМЦ ЦЗ та БЖД) провели для студентів педагогічного вишу семінарське заняття, присвячене діям населення в умовах надзвичайної ситуації воєнного чи соціального характеру.



Майбутнім педагогам розповіли про способи оповіщення населення у випадку НС, про головний сигнал цивільного захисту «Увага всім!» та способи його передачі. Далі викладачі НМЦ ЦЗ та БЖД разом зі студентами детально розглянули, що потрібно робити після отримання цього сигналу, як захистити себе у власній квартирі чи будинку, а також мінімізувати шкоду для себе та близьких, якщо потрапив в екстремальну ситуацію на вулиці, у транспорті, на робочому місці тощо. Значну увагу було приділено вмісту «тривожної валізи» на випадок евакуації.



Варто зазначити, що під час лекції мова йшла про індивідуальний захист не лише під час зазначених надзвичайних ситуацій, а й про порятунок та самопорятунок під час пожеж, повеней, шквальних вітрів, грози тощо. На часі також питання попередження травмування та загибелі людей внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами, як сучасними, так і залишеними нам у «спадок» від часів Другої світової війни. Фахівець групи піротехнічних робіт У ДСНС в області детально зупинився на руйнівних можливостях тих і інших, а також розповів, як поводитись, щоб не наразити на небезпеку себе та своїх близьких.



Підсумовуючи сказане під час лекції, рятувальники закликали студентів не втрачати пильності, більше уваги приділяти власній безпеці та постійно удосконалювати свої знання з цивільного захисту.


Прес-служба У ДСНС в області


3105Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: