Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба Кіровоградської міської організації УСВА
Дата: 17 лютого 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2014/02/17/igor-sharov-podaruvav-avto-voinu-afgantsju-.htm
суспільство, 17 лютого 2014

Ігор Шаров подарував авто воїну-«афганцю»

Прес-служба Кіровоградської міської організації УСВА

 З нагоди 25-ої річниці Дня виведення військ із Республіки Афганістан за ініціативою народного депутата України Ігоря Федоровича Шарова було придбано та вручено новий легковий автомобіль Daewoo Nexia інваліду війни I групи, воїну-інтернаціоналісту, Віктору Олександровичу Самсонову.

15 лютого 2014 року у Кіровограді на площі ім. Кірова  помічник народного депутата України  Ігоря Шарова Григорій Дрок в урочистій обстановці передав ключі від авто
Віктору Самсонову. Всьоме інваліди, воїни-інтернаціоналісти отримують автомобілі від Ігоря Шарова.

Виступаючи перед присутніми,  помічник народного депутата України Григорій  Дрок зазначив:

 - Придбання автомобілів народним депутатом України Ігорем Федоровичем Шаровим для  воїнів, які виконували військовий обов’язок під час бойових дій у Республіці Афганістан,  стало продовженням доброї традиції, що було започатковано ще в 2004-му році. У 2004-му народний депутат України Ігор Шаров придбав автомобіль інваліду I групи Борису Лисоконю, який отримав бойове поранення в Республіці Афганістан. У 2009-му надав автомобіль інваліду II  групи Сергію Гавриленку, який також отримав поранення під час виконання бойової операції в РА. У 2010-му році інваліду першої групи Юрію Ковризі від імені Ігоря Федоровича був вручений комфортабельний автомобіль Chery Amulet. У лютому 2011-го інвалід  II групи і ветеран-"афганець" Олександр Мостовщик отримав від народного депутата автомобіль Daewoo Lanos. 


У 2012 році Ігорем Шаровим було придбано легковий автомобіль Forza  інваліду війни I групи Сергію Вікторовичу Островському, який довгий час перебував на черзі в Міністерстві праці та соціальної політики.  В одному з запеклих боїв у РА теперішній пенсіонер Міністерства Оборони України отримав дуже тяжке поранення, внаслідок якого було проведено ампутацію двох ніг до тазостегнового суглобу. У 2013 році для оперативного вирішення нагальних потреб Кіровоградської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) народний депутат України Ігор Шаров придбав автомобіль-седан нового покоління Voleex С30.  

Хочу наголосити, що допомога  надається системно і за особистою ініціативою Ігоря Федоровича Шарова, - підсумував Григорій Дрок.

До присутніх також звернуласяголова Кіровоградської міськорганізації УСВА Любов Дозор.  За словами Любові Борисівни, саме бойовий побратим воїнів-інтернаціоналістів Кіровоградщини Ігор Шаров як ніхто заслуговує на почесні звання та нагороди, тому що постійно опікується учасниками бойових дій в РА та вирішує їхні проблеми:

-  Віктор Олександрович Самсонов один із перших  був призваний та відправлений у 1979 році для проходження військової служби у військах  КДБ СРСР у провінцію Хорол з подальшою передислокацією в провінцію  Бадара (населений пункт Гульхана, що у 6 км від кордону з Пакистаном). Віктор Самсонов виконував інтернаціональний обов’язок у РА до 1982 р. За спеціальним завданням КДБ як гранатометник і стрілок багато разів брав участь у бойових операціях, внаслідок чого отримав важке поранення та захворювання. Через прогресуючі хвороби та поранення у 2011 році у Кіровоградському обласному госпіталі йому було ампутовано ногу до тазостегнового суглобу.

Отримання автомобіля нашим бойовим побратимом, інвалідом війни I групи Віктором  Самсоновим важко переоцінити. Для нього – це вікно у світ та можливість вирішити багато нагальних  проблем. Щира вдячність від всієї громади воїнів-інтернаціоналістів Кіровоградщини народному депутату України Ігорю Шарову, цій чуйній людини, яка не словами, а конкретними справами підтримує воїнів-«афганців».

За вагомий особистий внесок у вирішенні питань соціального захисту ветеранів війни у  Республіці Афганістан на звернення Кіровоградської міської організації УСВА  Всеросійською громадською організацією «Боевое братство» народного депутата України Ігоря Шарова нагороджено медаллю «За бойові заслуги». Також рішенням Кіровоградської міської організації УСВА Ігорю Федоровичу було присвоєно звання «Почесний член Правління Кіровоградської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану», - підсумувала свій виступ голова міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Любов Борисівна Дозор.

Віктор Самсонов висловив найщирішу подяку народному депутату України Ігорю Шарову, зазначивши, що тепер його життя докорінно зміниться, і він зможе вирішити ті питання, що у його стані без автомобіля вирішити було неможливо. 

Завершився захід  маршем-реквіємом з покладанням квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.

3763Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: