Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 15 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2013/05/15/i-znov-potop-abo-nevivcheni-zhovtnevi-uroki.htm
суспільство, 15 травня 2013

І знов потоп, або невивчені жовтневі уроки

Вчора, 14 травня, в Кіровограді була гроза. Явище для травня цілком звичайне і, навіть, очікуване, якщо врахувати кілька попередніх тижнів справжньої спеки. Проте для кіровоградців злива обернулась справжнім потопом, численною кількістю ДТП, непрацюючими свілофорами і ще безліччю неприємностей.

Автівки в місті просто пливли проіжджою частиною, намагаючись оминути ями, яких і досі є безліч на найзавантаженіших міських магістралях, і транспорт, який застряг на перехрестях. Журналісти Кіровоград24, які під час зливи як раз їхали вулицями правобережної частини міста, не бачили жодного перехрестя, на якому б не стояла на аварійці "Газель",  вантажівка або приватна автівка. Та і взагалі, проспектом Правди, наприклад, можна було проїхати лише в лівому ряді - тут рівень води принаймні не був вищим середини колеса. А чим ближче до бордюру, тим доречнішим був би човен чи інший плавзасіб. І це, зверніть увагу, вулиця, яка розташована у високій частині міста!

Офіційно МНС повідмляє, що рятівники відкачували воду з присадибної ділянки по провулку Кільцевому, з підтопленого підвалу житлової п’ятиповерхівки по вулиці Попова та підвального приміщення будівлі, де знаходиться магазин «Екотехніка» по вулиці Бєляєва. На тій же вулиці Бєляєва МНС-ники витягували з води одразу чотири авто! Довелось попрацювати і на традиційних місцях -  на мостах по вулиці Кірова, вулиці В.Перспективній, Острівській та по вулиці Жовтневої Революції.

А найголовніше, що навіть після того, як злива вщухла, рівень води зменшувався дуже повільно.

Насправді, все, що відбувалось, дуже нагадувало сценарій жовтневих подій, коли злива паралізувала місто на кілька годин. Тоді влада все звалила на аномальну кількість опадів і нетипову для жовтня погоду. Проте аналогічне пояснення щодо вчорашньої зливи вже аж ніяк не підходить. Ну не було аномальної погоди - всі ми не один раз бачили травневі зливи. Фактично цього разу, до речі як і восени, підкачала зливова каналізація. Наслідки стихії можа було б зменшити, якби вчасно почистити решітки і канали. 




5216Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: