Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/09/26/v-novoukrainskomu-raioni-rjatuvalniki-nagadujut-gromadjanam-pro-vazhlivist-pravil-bezpeki.htm
новини, 26 вересня 2022

В Новоукраїнському районі рятувальники нагадують громадянам про важливість правил безпеки


Співробітники місцевих пожежно-рятувальних підрозділів Новоукраїнського районного управління ГУ ДСНС у Кіровоградській області провели роз’яснювальну роботу у місцях масового перебування людей, розповсюдили листівки із застереженнями та нагадали порядок дій після сигналу повітряної тривоги, при виявленні боєприпасів, при хімічній і радіаційній загрозі, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Спілкуючись із жителями селища Добровеличківка, міст Новоукраїнка та Помічна, рятувальники закликали їх не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, а прямувати до найближчого укриття, захисної споруди чи підвалу, захопивши тривожну валізу. Якщо тривожний сигнал застав на робочому місці, у магазині чи іншому громадському місці потрібно стежити за сигналами оповіщення та уважно слухати й виконувати вказівки керівництва або адміністрації закладу. Розташування укриттів і сховищ бажано уточнити заздалегідь. Якщо знайти прихисток в укритті можливості немає, потрібно в будівлі чи квартирі знайти місце, що відповідає правилу двох стін. 


У випадку виявлення боєприпасів надзвичайники радили ні в якому разі не чіпати їх, позначити місце небезпечної знахідки та зателефонувати до Служби порятунку за номером «101».


Також громадян закликали бути обережними з вогнем у побуті та на відкритій території та нагадали про покарання для паліїв, що випалюють пожнивні залишки або провокують лісові пожежі. 


                    

306Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: