Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 серпня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/08/08/u-lipni-ukraintsi-bilshe-vitrachali-na-liki-elektroniku-restorani-ta-palne.htm
новини, 8 серпня 2022

У липні українці більше витрачали на ліки, електроніку, ресторани та пальне


У липні в порівнянні з червнем український споживчий ринок майже повністю оговтався від падіння перших місяців війни. За даними статистики розрахунків банківськими картками у мережі POS-терміналів ПриватБанку, кількість оплат картками покупок в торгівлі зросла на 5,9% до 199 млн транзацій. Обсяги сплачених безготівково товарів за місяць збільшилися на 7,7% до 48,4 млрд грн. Про це повідомила Анжела Дзінзюра, спеціаліст з комунікацій в регіоні ПриватБанку.


“Те, що у липні українці на 10 млн покупок білтше сплатили банківськими картками, це результат стабільної роботи мережі еквайрингу банку, - каже Євген Заіграєв, керівник Дирекції обслуговування бізнес клієнтів ПриватБанку. - Головне, що малий бізнес продовжує відновлювати свою роботу - 56% всього обороту безготівкових оплат в мережі банку це невеликі магазини по всій країні, доля обороту в яких щомісяця збільшується”.


Активний розвиток безготівкової мережі дає зростання обсягів оплат картками у підприємств малого бізнесу на 10,8% до 27,1 млрд грн. Великі національні торгові мережі отримали безготівкових оплат на 11,6% більше, ніж у червні - 21,3 млрд грн. Загалом на сьогодні в мережі банку працює 203 тисячі POS-терміналів, за місяць їх побільшало на 6,7 тисяч.


У липні продовжили зростати витрати українців на харчі - оплати картками у продовольчих магазинах зросли на 9,7% до 24 млрд грн. Загалом купівля продуктів харчування становить понад 49% безготівкових витрат українців.


За місяць відчутно зросли карткові витрати на кафе та ресторани (19% до 3,4 млрд грн), покупки ліків (14,5% до 2,7 млрд грн), електроніки і побутової техніки (16% до 3,2 млрд грн) та витрати на пальне (12,1% до 2,3 млрд грн).


Більше інформації - на www.privatbank.ua




393Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: