Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 2 лютого 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2022/02/02/u-kropivnitskomu-otrimav-prodovzhennja-blagodiinii-proekt.htm
новини, 2 лютого 2022

У Кропивницькому отримав продовження благодійний проєкт


Минулого року бібліотека Чижевського разом з громадською організацією «Православна просвіта» започаткували великий благодійний проєкт «Наші діти». З того часу нашими друзями і постійними відвідувачами стали дівчата та хлопчики з багатодітних родин та дитячих будинків сімейного типу Кропивницького. Про це повідомила Анна Бородавкіна, завідувачка відділом соціокультурної діяльності ОУНБ ім.Д.І.Чижевського.


І кожного разу для дітей наші бібліотекарі готують щось нове і цікаве.  Так, у відділі з питань медицини і охорони здоров’я наймолодші відвідувачі вчилися безпечній поведінці з медичними препаратами: ознайомилися з вмістом аптечки, правилами зберігання ліків, а також з небезпекою, яку можуть приховувати пігулки та вітаміни. Веселі навчальні ігри «Чудо-аптечка» та «Двонога загадка» продовжилися переглядом мультфільмів, на зміну яким прийшов майстер-клас зі створення листівки. Кожна листівка була неповторна!


У краєзнавчому відділі на хлопчиків та дівчаток з багатодітних родин Кропивницького чекала вікторина «Краєзнавча риболовля», велика карта-пазл Кіровоградської області, розповідь про дитячих письменників-земляків Анатолія Черниша, Петра Мельника, Павла Чорного, Антоніни Царук, Валентини Кондратенко-Процун.  Діти почули повість-казку Володимира Кобзаря «Буваличі» про книги, книгарню та старий словник.


Робити з паперу кульки та янголяток дітей навчили на майстер-класі у відділі абонемента. У відділі документів іноземними мовами малеча дивилися виставу у паперовому театрі Камішібай, виконувала ігрові завдання на інтерактивній дошці, покращуючи лексичні навички англійської. Особливою популярністю у хлопців користувався іграшковий середньовічний замок, а наймолодших відвідувачів захопила гра на синтезаторі.


У відділі мистецтв на батьків чекала розмова про вплив читання на розвиток людини, а на підлітків – палеонтологічна колекція Володимира Нагорного та перегляд британського фільму «Земля: один вражаючий день» - дивовижна подорож слід за сонцем від найвищих гір через віддалені острови до екзотичних джунглів.


У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук бібліотеки Чижевського знаходиться величезна кількість літератури про флору і фауну Землі для дорослих і дітей. Завітайте до бібліотеки!



     

626Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: