Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/09/u-kropivnitskomu-zhurnalistam-rozkazali-pro-osnovni-prichini-viniknennja-pozhezh-v-oseljah-gromadjan-foto-.htm
новини, 9 грудня 2021

У Кропивницькому журналістам розказали про основні причини виникнення пожеж в оселях громадян (ФОТО)


8 грудня у Головному управлінні ДСНС України у Кіровоградській області відбувся брифінг на тему: «Запобігання пожежам, загибелі і травмуванню людей у житловому секторі». Під час брифінгу заступник начальника ГУ - головний державний інспектор області з питань пожежної та техногенної безпеки - Василь Штогрін поінформував представників місцевих засобів масової інформації про основні причини виникнення пожеж в оселях громадян, статистику пожежно-рятувальної служби та про заходи, яких вживає Служба порятунку щодо запобігання пожежам у житловому секторі, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.  


Зокрема, Василь Штогрін зазначив, що впродовж 11 місяців цього року на території Кіровоградської області виникла 1641 пожежа, внаслідок яких загинуло 48 осіб. Безпосередньо у  житловому секторі виникло 638 пожеж, більшість з яких сталася через необережне поводження громадян з вогнем (1053), порушення правил влаштування і експлуатації пічного опалення (135) та внаслідок коротко замикання електромережі (208).


У Службі порятунку проаналізували причини і обставини загибелі людей на пожежах,  соціальний статус, вік загиблих, матеріально-побутові умови та дійшли висновку, що переважна більшість загиблих - це самотні громадяни та особи, які опинились у складних життєвих обставинах. Найбільше людей (26 осіб) загинуло внаслідок необережного поводження з вогнем, зокрема під час паління у ліжку, внаслідок короткого замикання електромережі (12), порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення (8), порушення правил пожежної безпеки  під час користування газовими приладами (2). 


Василь Штогрін підкреслив, що основним способом запобігання пожежам є навчання населення правилам безпеки та діям у надзвичайних ситуаціях. Особлива увага під час роз’яснювальної роботи, звичайно ж, приділяється дітям та громадянам із так званої вразливої категорії: людям похилого віку, самотнім, особам з обмеженими можливостями, громадянам, які потрапили у складні життєві обставини, багатодітним родинм. 

           


502Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: