Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/12/09/rjatuvalniki-zaluchajut-predstavnikiv-presi-do-provedennja-roz-jasnjuvalnoi-roboti-u-zhitlovomu-sektori-foto-.htm
новини, 9 грудня 2021

Рятувальники залучають представників преси до проведення роз’яснювальної роботи у житловому секторі (ФОТО)


Статистика Служби порятунку щодо пожеж у житловому секторі та загибелі людей невтішна: на Кіровоградщині з початку року виникло понад 600 займань, внаслідок яких загинуло майже 50 осіб. Особливо небезпечним є зимовий період, адже люди активно використовують пічне опалення, саморобні обігрівачі, газові та електричні системи опалення. Щоб застерегти громадян від необдуманих вчинків, які можуть обернутися трагедією, рятувальники Головного управління ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів посилили роз’яснювальну роботу, до якої залучають усі зацікавлені організації, повідомляє ГУ ДСНС України у Кіровоградській області.


Так, 9 грудня рятувальники спільно з працівниками соціальної сфери та сільським старостою провели спільний рейд житловим сектором села Вишняківка Соколівської ТГ Кропивницького району. Взяти участь у профілактичному відпрацюванні запросили також журналістів телеканалу «Інтер». 


Організатори рейду відвідали оселі вишняківців, що належать до вразливих верств населення: самотніх людей похилого віку, осіб з інвалідністю, багатодітні родини та осіб, які потрапили у складні життєві обставини. 


Надзвичайники дали рекомендації стосовно безпечного використання пічного опалення, газового обладнання та електричних побутових приладів, застерегли від необережних вчинків, які можуть призвести до пожежі. Головний акцент було зроблено на необхідності дотримання правил пожежної безпеки у побуті та неприпустимості експлуатації несправних і саморобних обігрівальних пристроїв. Також громадянам нагадали про необхідність слідкувати за справністю електромережі та вентиляції у помешканні, розповіли про небезпеку отруєння чадним газом та його ознаки, а також пояснили, як надавати допомогу та як діяти у різних надзвичайних ситуаціях. 


У ході роз’яснювальної роботи було розповсюджено листівки із застереженнями, правилами пожежної безпеки та вказаним номером Служби порятунку – «101».


                 

481Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: