Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/10/21/ponad-pivtisjachi-zakladiv-sotsinfrastrukturi-kirovogradschini-tsogorich-budut-pidkljucheni-do-shvidkisnogo-internetu.htm
новини, 21 жовтня 2021

Понад півтисячі закладів соцінфраструктури Кіровоградщини цьогоріч будуть підключені до швидкісного інтернету


На Кіровоградщині 565 закладів соціальної інфраструктури Кіровоградщини будуть підключені  до швидкісного інтернету в рамках проекту Мінцифри «Доступ до Інтернету в українських селах», який презентували на засіданні Ради безбар'єрності, повідомляється на сторінці ОДА у Фейсбук.


«Визначено 26 територіальних громад, які отримають кошти на підключення 176 населених пунктів. Доступ до швидкісного інтернету отримають: 85  шкіл, 81  дошкільний заклад, 2 заклади позашкільної освіти, 125 будинків культури, 110 бібліотек, 144  ФАПИ,   поліцейська дільниця (Новоукраїнський район, Глодоська ТГ, село Новомиколаївка),  пожежна частина (Новоукраїнський район, Ганнівська ТГ, село Григорівка), два заклади Мінсоцполітики, 14 Центрів надання адміністративних послуг. загалом  до швидкісного інтернету буде підключено 565 закладів соціальної інфраструктури», - розповів очільник управління інфраструктури ОДА Володимир Дмитренко. 


Як зазначив очільник управління, наразі у 21 громаді завершився аукціон, 20 з них уклали 96 договорів на суму 9 мільйонів гривень. Вже сьогодні планується підключити в тестовому режимі в Глодоській територіальній громаді населені пункти Глодоси (10 соціальних закладів) і Новомиколаївка (6 соціальних закладів). 


У найближчі дні планується підключити в тестовому режимі в Устинівській територіальній громаді населені пункт Садки (1 соціальний заклад), в Устинівській територіальній громаді населений пункт Лебедине (5 соціальних закладів). 


«Проект має значний соціальний ефект, адже завдяки йому українці отримають можливість під'єднатися до оптичного інтернету. Це забезпечить рівний доступ та можливості для кожного жителя області», - додав керівник управління.


550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: