Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/21/u-kropivnitskomu-obgovorili-naivazhlivishi-problemi-uchasnikiv-antiteroristichnoi-operatsii.htm
новини, 21 вересня 2021

У Кропивницькому обговорили найважливіші проблеми учасників антитерористичної операції


Сьогодні, 21 вересня, у Кіровоградському обласному центрі зайнятості відбулася робоча зустріч з новопризначеним директором КЗ «Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам» Інною Колпак, повідомляє відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Зустріч була орієнтована на розв’язання найважливіших проблем учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, ВПО, що стосуються сфери зайнятості. 


Директорка комунального закладу Інна Колпак, розпочинаючи зустріч, повідомила, що основне завдання центру – надання дієвої допомоги учасникам АТО/ООС, членам їх сімей, сім’ям загиблих учасників АТО/ООС та ВПО, у т.ч. поверненню цієї категорії громадян до трудової діяльності. 


Лілія Колесник, директорка обласного центру зайнятості, зазначила, що центри зайнятості області зацікавлені у співпраці з соціальними партнерами у напрямку професійної реалізації та адаптації таких громадян на ринку праці.


Крім того, Л. Колесник повідомила, що серед спектру соціальних послуг служби зайнятості, які сприяють якнайшвидшому поверненню учасників АТО/ООС та ВПО до трудової діяльності, є організація професійного навчання, у т. ч. на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. 


У свою чергу, заступник директора обласного центру зайнятості Наталія Невідома наголосила на сучасності означених центрів, гнучкості у наданні освітніх послуг. Звернула увагу присутніх і на можливості електронних сервісів державної служби зайнятості, що покликані спростити пошук роботи для шукачів, підбір претендентів на вакансії для роботодавців, можливість онлайн-навчання та інше.


Йшлося й про можливість отримання ваучера для перепідготовки, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями пріоритетних видів економічної діяльності.


У ході розмови стейкхолдери виробили алгоритм спільних дій та спланували відобразити його у положеннях меморандуму про співпрацю, що передбачатиме проведення спільних інформаційних заходів, у т.ч. й у режимі онлайн.


Обговорили й питання проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, що спрямовуватиметься на підвищення рівня поінформованості громадськості про послуги, які надає державна служба зайнятості роботодавцям і населенню, забезпечення швидкого поширення відповідної нової й важливої інформації для цільових груп населення.

Підбиваючи підсумки зібрання, І. Колпак зауважила, що ще є чимало проблемних питань, які потребують вирішення. Тому тільки завдяки скоординованим та злагодженим діям усіх сторін соціального діалогу можна досягти результатів. 



426Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: