Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/21/rozvitok-pidpriemnitstva-na-seli-ta-stvorennja-novih-robochih-mists-zaporuka-uspihu-tg.htm
новини, 21 вересня 2021

Розвиток підприємництва на селі та створення нових робочих місць – запорука успіху ТГ


Днями відбулася робоча зустріч директора Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості Оксани Єременко зі старостою Тернівського старостинського округу Валентиною Степановою.


Основне питання, яке було обговорено, – перспективи створення на підприємствах старостинського округу нових робочих місць та збереження існуючих. 


Розпочинаючи зустріч,  В. Степанова повідомила, що головними чинниками, які сприятимуть розвитку старостинського округу, є створення нових та збереження наявних робочих місць. Тому завданням виконавчого комітету є сприяння розвитку сільського підприємництва, яке виконує важливу роль у стабілізації соціально-економічної ситуації на селі, підвищенню рівня зайнятості та доходу до місцевого бюджету. 


«На території села Тернівка Підвисоцької громади розташований старовинний млин, який з давніх часів називали «Бенчиковим млином». Торік біля млина територія була викуплена. На місці руїн, старих будівель та магазинів нові власники засадили лаванду, що стало принадою для туристів. Особливо тих, хто шукає альтернативу традиційному пляжному відпочинку на узбережжі моря. Надалі планується будівництво готельно-ресторанного комплексу, а це створення нових робочих місць та забезпечення людей роботою», – розповіла староста. 


Під час плідної розмови О. Єременко зазначила, що чинним законодавством про зайнятість населення впроваджено низку стимулів для роботодавців, зокрема виплату компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за кожну працевлаштовану за направленням служби зайнятості на новостворене робоче місце особу. 


Зустріч виявилася вкрай необхідною і корисною. Сторони окреслили напрямки співпраці між службою зайнятості, громадою та роботодавцями старостинського округу. 


Як зазначив О. Єременко, директор Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, були висловлені сподівання на те, що реалізація спільних заходів даватиме можливість шукачам роботи працевлаштуватись, роботодавцям – задовольнити кадрові потреби, громаді – отримати додаткові надходження до місцевого бюджету. Директорка районної філії запевнила старосту, що фахівці служби зайнятості завжди готові надавати старостату всебічну підтримку і допомогу.



475Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: