Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/15/protidija-nelegalnii-migratsii-aktualni-aspekti-ta-pravovi-mehanizmi-obgovorili-u-kropivnitskomu.htm
новини, 15 вересня 2021

Протидія нелегальній міграції: актуальні аспекти та правові механізми обговорили у Кропивницькому


У Кіровоградській області під умовною назвою «Мігрант» тривають посилені заходи та відпрацювання з протидії незаконній міграції іноземців. 


Питання координації та взаємодії обговорили вчора, 14 вересня,  на міжвідомчій нараді заступник начальника Управління Державної міграційної служби у Кіровоградській області Олександр Хмельницький, заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян та представники сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення. 


Обговорені процедурні питання обміну необхідною інформацією, оперативне її надання у разі проведення органами державної міграційної служби перевірок.


Довідково. Відповідно до вимог законодавства про зайнятість населення, роботодавці (як юридичні особи, так і фізичні особи-підприємці) мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволів, що видаються обласним центром зайнятості.


Праця іноземців та осіб без громадянства може застосовуватися на різних посадах в одного або декількох (двох і більше) роботодавців за умови отримання дозволів. 


Для працевлаштування іноземців, які постійно проживають в Україні (мають дозвіл на імміграцію), дозвіл обласного центру зайнятості не потрібен.


Дозвіл видається роботодавцю і зберігається у нього. Для іноземця чи особи без громадянства органами державної міграційної служби оформлюється посвідка на тимчасове проживання. Оформлення посвідки здійснюється на підставі відповідних документів, у тому числі й дозволу обласного центру зайнятості.


965Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: