Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/09/15/na-mapi-kropivnitskogo-mozhe-z-javitisja-jarmarkova-ploscha.htm
новини, 15 вересня 2021

На мапі Кропивницького може з’явитися Ярмаркова площа


Вчора, 14 вересня, відбулося чергове засідання міської топонімічної комісії під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки, інформує сайт КМР.


До порядку денного було включене одне питання – перейменування площі Дружби народів у Кропивницькому. Його розгляду передувала робота створеної спеціальної комісії, яка вивчала всі історичні аспекти топоніміки цієї території обласного центру і напрацювала власну пропозицію – Ярмаркова площа.


«Ярмаркова площа - поширена назва ринкових площ у багатьох містах України у ХІХ – на початку ХХ століття, - відзначив у своїй довідці член комісії, кандидат історичних наук, доцент Олександр Чорний. – Ярмаркові площі у Єлисаветграді. За даними картографічних пам’яток, локалізуються поряд із проїздом – аркою, в районі ЗАО «Акустика» по вулиці Ельворті та на місці скверу на розі вулиць Євгена Маланюка і Полтавської, примикаючи до залізничної колії.»


Після обговорення члени комісії підтримали внесену пропозицію і запропонували внести варіант Ярмаркова площа для затвердження на розгляд сесії Кропивницької міської ради.


- Варіант Ярмаркова площа засвідчує історичні корені нашого міста, як тодішнього ярмаркового центру, - підкреслив Олег Колюка. – У той же час ця назва демонструватиме тяглість у часі традицій ярмаркування для Кропивницького, оскільки сьогодні міжнародна виставка «Агроекспо», що проходить в обласному центрі є однією з найбільших в Україні.


1141Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: