Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/07/27/u-svitlovodsku-okreslili-plan-provedennja-inspektsiinoi-kampanii-z-vijavlennja-neoformlenih-pratsivnikiv.htm
новини, 27 липня 2021

У Світловодську окреслили план проведення інспекційної кампанії з виявлення неоформлених працівників


Днями у Світловодській міськрайонній філії обласного центру зайнятості  її директор Олександр Сиромятнов та  головна державна інспекторка відділу з питань праці, зайнятості та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Кіровоградській області Інна Кривенко під час робочої зустрічі обговорили подальші спільні дії задля ефективного проведення інспекційної кампанії.


Сторони обговорили напрями подальшої роботи: проведення спільних інформаційних заходів як для роботодавців, так і для шукачів роботи,  визначили перелік суб’єктів господарювання, які мають ризики використання незадекларованої праці та підлягають інспектуванню, а також напрацювали алгоритм спільних дій щодо посилення співпраці у напрямку зменшення рівня незадекларованої праці в регіоні. 


Цього ж дня І. Кривенко, спілкуючись із роботодавцями, які завітали до міськрайонної філії, наголошувала на необхідності дотримання вимог законодавства про працю, спрямованих на детінізацію зайнятості, важливості легалізації трудових відносин, сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зосереджувалась увага і на перевагах задекларованої праці для бізнесу, наслідків незадекларованої праці для працівника, для роботодавця та держави в цілому.


Як зазначила Наталія Котова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, роботодавців ознайомили з механізмами здійснення державного контролю у сфері господарської діяльності суб’єктів господарювання і повноваженнями інспекторів праці, а також із розмірами штрафів та переліком причин, за які на роботодавця накладається штраф.


За словами директора Світловодської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, легалізація трудових відносин і заробітної плати та ліквідація прихованої зайнятості – один з ключових напрямків роботи усіх державних органiв, які як ніхто знають про існуючі проблеми легалізації зайнятості населення. «Об’єднуючи наші зусилля, ми можемо захистити права людини. Попередити таке ганебне явище, як незадекларована праця, – наше спільне завдання. Саме тому ми будемо продовжувати розпочату справу і надалі», – ствердно зауважив О.Сиромятнов.


Нагадаємо, що на всій території України, у т.ч. й на Кіровоградщині, з 1 липня розпочалася інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників і триватиме до 1 жовтня поточного року. 



880Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: