Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/05/11/na-golovanivschini-bezrobitni-diznavalis-pro-riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii.htm
новини, 11 травня 2021

На Голованівщині безробітні дізнавались про ризики нелегальної трудової міграції



Про ризики нелегальної трудової міграції йшла мова під час змішаного інформаційного заходу, який провели фахівці Голованівської районної філії обласного центру зайнятості. У заході взяла участь Олена Коломійчук, головний державний інспектор управління Держпраці у Кіровоградській області.


Розпочала захід Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг районної філії, яка ознайомила присутніх із станом місцевого ринку праці, актуальними професіями, вимогами роботодавців до претендентів на вакантні робочі місця.


Фахівчиня запропонувала присутнім перевірити власні знання щодо обізнаності з ризиками потрапляння до ситуації торгівлі людьми, правилами безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.


Виконуючи вправу «Етапи пошуку роботи», шукачі роботи мали можливість проаналізувати помилки, з якими зустрічаються трудові мігранти, а також сформувати органайзер пошуку роботи та безпечних дій. Вправа «Плями на сонці» дала можливість безробітнім продемонструвати та проаналізувати усі фінансові та соціальні аспекти нелегального працевлаштування за кордоном.


Олена Коломійчук ознайомила учасників заходу з перевагами легальної зайнятості та ризиками, які виникають у разі нелегального працевлаштування. Фахівчиня зазначила, що для забезпечення свого майбутнього, найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Крім того, представниця Держпраці розповіла про ризики, які виникають у разі укладання цивільно-правової угоди і розірвання трудового договору, а також розкрила такі поняття як «задекларована праця», «незадекларована праця», «частково незадекларована праця».


«Погоджуючись на нелегальну зайнятість, працівник, фактично добровільно, позбавляє себе низки соціальних гарантій: оплати листків непрацездатності, виплати відпускних, права на гідну пенсію у старості, а також дає несумлінному роботодавцеві можливість звільнити його без попередження або оштрафувати без пояснення причин», – наголосила О. Коломійчук.


Безробітні ставили чимало запитань щодо переваг легальної зайнятості, на які отримали вичерпні відповіді.




615Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: