Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/04/19/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-politseiski-ta-lisivniki-zaklikajut-beregti-prirodni-ekosistemi-vid-vognju-foto-.htm
новини, 19 квітня 2021

На Кіровоградщині рятувальники, поліцейські та лісівники закликають берегти природні екосистеми від вогню (ФОТО)


У пожежонебезпечний період, який триває з квітня по листопад, питання збереження лісів від вогню набуває неабиякої актуальності та перебуває під пильною  увагою представників лісового господарства, пожежно-рятувальної служби та правоохоронних органів, повідомляє Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області.


18 квітня рятувальники Головного управління ДСНС в області спільно зі співробітниками поліції та лісівниками провели роз’яснювальну роботу серед громадян  у  мікрорайоні Лісопаркова м. Кропивницький та парках, що розташовані у середмістях міст Благовіщенське і Бобринець. Саме у цих місцях у вихідні полюбляють відпочивати громадяни. 


З громадянами провели просвітницьку роботу, під час якої нагадали правила пожежної безпеки, дії у випадку займання у лісі чи на відкритій території, зазначивши, що на початковій стадії невелику пожежу можна загасити підручними засобами та розповіли, як це зробити. 


Правоохоронці поінформували про зміни у законодавстві: збільшення розміру штрафів за підпал сухої трави та провокування пожеж у лісах та про кримінальну відповідальність за шкоду довкіллю. Рятувальники також зауважили, що під час відпочинку на природі непоодинокі випадки виявлення боєприпасів часів минулих воєн, та закликали бути вкрай обережними з небезпечними знахідками. У ході роз’яснювальної роботи громадянам вручали листівки із застереженнями.


            




501Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: