Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/05/u-moz-rozpovili-pro-alergichni-reaktsii-na-vaktsinu-vid-covid-19-v-ukraini.htm
новини, 5 березня 2021

У МОЗ розповіли про алергічні реакції на вакцину від COVID-19 в Україні


В Україні на 10 тисяч проведених вакцинацій від коронавірусу зафіксовано 126 незначних алергічних реакцій, пише "Українська правда". 


Джерело: міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради, Степанов у Facebook


Пряма мова: "За статистикою, в нашій країні на 10 тисяч проведених вакцинацій зафіксовано всього 126 незначних алергічних реакцій, практично всі вони мали легку форму. Це всього 1,2%.


За весь час вакцинації було зафіксовано лише один випадок, який вимагав нагляду лікарів. Але за кілька днів вакцинованого відпустили додому в абсолютно здоровому стані, це медичний працівник, який на наступний день почав виконувати свої обов'язки".


Деталі: Міністр додав, що в чергу на вакцинацію онлайн уже записалося 127 628 людей.


Водночас на своїй сторінці в Facebook Степанов повідомив, що на п'ятий день після вакцинації почувається добре.


Дослівно: "Почуваю себе чудово. Жодних алергічних реакцій чи побічних ефектів. Єдине, за хвилин 20 після щеплення боліло місце уколу. А ще за півгодини і це минуло".


Що передувало: Станом на 5 березня із 24 лютого в Україні вже вакцинували поти коронавірусної хвороби 12 481 особу, 4 березня перше з двох щеплення зробили 2 913 особам. 


660Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: