Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/05/u-golovanivsku-bezrobitnim-prezentuvali-osoblivii-vid-pratsevlashtuvannja.htm
новини, 5 березня 2021

У Голованівську безробітним презентували особливий вид працевлаштування


Сьогодні, 05 березня, напередодні Міжнародного жіночого дня, у Голованівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі спеціаліста відділу у справах дітей, сім’ї та надання соціальних послуг Голованівської селищної ради Алли Іванкової, для незайнятих трудовою діяльністю жінок, відбувся семінар із загальних питань зайнятості. 


Під час заходу, у першу чергу, присутні були поінформовані про ситуацію на місцевому та регіональному ринках праці, соціальні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання. Обговорювалися й питання щодо заходів, які вживає служба зайнятості у напрямку запобігання дискримінації та гендерній нерівності при влаштуванні на роботу, нелегальній трудовій міграції та ін.


А. Іванкова розповіла присутнім безробітним про комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, який може стати альтернативною формою працевлаштування. Під час семінару обговорювалось багато суто практичних питань: критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування.


Фахівчиня наголосила на тому, що створення сім’ї патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати родину, яка опинилася в складних життєвих обставинах, але й можливість вирішення проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою. «Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно віку», – повідомила А. Іванкова. 


Також учасники семінару дізналися й про інші форми сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, такі як прийомна сім'я та будинок сімейного типу. 


Таким чином, можна зробити висновок, що питання, які були обговорені під час семінару, глибоко схвилювали аудиторію. Присутні жінки отримали корисну для себе інформацію, як можна гармонійно поєднати материнство з можливістю реалізувати себе як працівника, створивши патронатну сім'ю, зігріти дитячу душу теплом та батьківською увагою.


Як зазначила Ірина Слободянюк, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, захід відбувся у форматі живого спілкування. Учасники заходу дискутували та обмінювалися думками, у т.ч. й щодо того, як набути впевненості у власних силах, підвищити рівень самооцінки та знайти оптимальні моделі поведінки при вирішенні життєвих проблем, пов’язаних з пошуком роботи.


616Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: