Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/04/u-novomirgorodi-maibutni-vipuskniki-inventarizuvali-svoi-profesiini-vpodobannja.htm
новини, 4 березня 2021

У Новомиргороді майбутні випускники «інвентаризували» свої професійні вподобання


Під час профорієнтаційного уроку, що відбувся днями, учні Новомиргородського навчально-виховного об’єднання № 2 разом з фахівцями районної філії обласного центру зайнятості виконували вправу «Сильні сторони», повідомляє Новомиргородська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Провівши «інвентаризацію» своїх сильних сторін, школярі розробляли стратегію щодо того, як краще ними скористатися обираючи професію. 


Під час заходу старшокласників було ознайомлено з сучасними підходами до професійного самовизначення та побудови професійного майбутнього. Школярі напрацьовували практичні навички щодо співставлення власних вподобань та здібностей з навичками обраних сфер діяльності та розглянули схему класифікації професій за Є.О. Клімовим.


Цікавою для учнів була й інформацію про платформу з профорієнтації та розвитку кар'єри, яка допоможе тим, хто обирає професію продіагностувати власні схильності та здібності, а також краще зрозуміти свої професійні інтереси. Прослухавши інформацію про профорієнтаційну платформу, чимало присутніх школярів одразу виявляли бажання пройти тестування. 


«На сьогоднішній день, у зв’язку з освоєнням принципово нових технологій та виникненням нових сфер діяльності, народжуються нові професії. Створено нові тренди, які визначають напрями розвитку сучасного і майбутнього ринку праці та професії майбутнього. Проте, треба обрати не ту професію, яка є нині популярною, а ту, яка стане справою свого життя», – наостанок наголосила фахівчиня районної філії Вікторія Удовіцька. 


583Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: