Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/04/rjatuvalniki-zaklikali-gromadjan-buti-obachnimi-ta-oberezhnimi-u-povsjakdennomu-zhitti-foto-.htm
новини, 4 березня 2021

Рятувальники закликали громадян бути обачними та обережними у повсякденному житті (ФОТО)


4 березня фахівці Служби порятунку провели роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки у побуті серед мешканців селищ міського типу Новоархангельськ та Добровеличківка. Головний акцент у розмові з людьми рятувальники зробили на профілактиці пожеж у житловому секторі, запобіганні загибелі й травмуванню при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та на необхідності  виховання у дітей свідомого ставлення до власної безпеки, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Зокрема рятувальники нагадували прості, проте дієві правила, дотримання яких повинне увійти у звичку: перед виходом з дому вимикати усі можливі побутові газові та електроприлади, не перевантажувати електромережу, не палити у ліжку, слідкувати за справністю побутової техніки, електромережі та вентиляції в будинку тощо. Особливу увагу необхідно приділити питанню виховання дітей та формуванню у них усвідомлення необхідності дотримуватись правил безпеки у різних життєвих ситуаціях.


Крім того, рятувальники нагадали громадянам, що повсякчас існує ймовірність натрапити навіть на власному обійсті на невідомий металевий предмет, який може виявитись старим снарядом, авіабомбою чи гранатою часів Другої світової війни. Такі знахідки надзвичайно небезпечні, тому потрібно чітко дотримуватись правил безпеки і довірити їх знешкодження фахівцям Служби порятунку. 


Завершуючи розмову, рятувальники роздавали громадянам застережні листівки.


                      



417Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: