Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/03/04/na-kirovogradschini-stvorili-feikovi-organi-derzhavnoi-vladi.htm
новини, 4 березня 2021

На Кіровоградщині створили фейкові органи державної влади


На Кіровоградщині створювали псевдооргани місцевої влади, від імені яких вимагали від підприємств та установ передати майно на баланс.


Джерело: Служба безпеки, пише Українська правда.


Деталі: "Альтернативні" органи місцевого самоврядування дублювали назви чинних ОТГ.


Аби легалізувати незаконні структури, представники "народовладдя" робили фіктивні документи, статути, печатки та посвідчення.


Дослівно: "В одній із соціальних мереж організатори створили сторінку, через яку закликали місцевих мешканців приєднуватись до псевдодержавних утворень.


Зокрема, співробітники спецслужби задокументували, що від імені таких "псевдоОТГ" надсилались листи до підприємств та установ із вимогою передати майно на баланс".


Деталі: В СБУ стверджують, що за задумом кураторів, такі дії мали призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.


Правоохоронці провели обшуки і вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документацію та "друковану продукцію, яка підтверджує протиправну діяльність".


Відкрито кримінальне провадження за ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) ККУ.


468Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: