Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/23/v-lotnii-akademii-vidbulosja-vidkrittja-vesnjanogo-semestru-proektu-norvegija-ukraina-.htm
новини, 23 лютого 2021

В Льотній академії відбулося відкриття весняного семестру проєкту «Норвегія-Україна»


В Льотній академії НАУ відбулося відкриття весняного семестру проєкту «Норвегія-Україна. Професійна підготовка. Інтеграція в державну систему» для військовослужбовців, учасників АТО/ООС та членів їх сімей - повідомляється на фейсбук сторінці Льотної академії НАУ


Днями у 25 містах України у різних вишах, у різних частинах України, відбуваються такі ж урочистості. Сотні військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей стануть слухачами проєкту. У Кропивницькому проєкт реалізують Льотна академія НАУ та громадська організація «Європейський шлях 4.0».


Ще у 2003 році Королівство Норвегія розпочало і системно продовжує грантову підтримку проєктів на захист спочатку українських військовослужбовців, які в той час потрапили під значні скорочення, а згодом і учасників АТО та членів їх сімей, допомагаючи адаптуватися їм до цивільного життя. Наразі проєкт відбувається за фінансування Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія. Безпосереднім партнером проєкту з норвезького боку є Nord Університет, а в Україні Міжнародний фонд соціальної адаптації, який визначає виконавців проєкту у регіонах.


Особливістю навчання в академії у цьому семестрі, на відміну від попередніх є те, що навчання проводиться для слухачів з Олександрії, а не Кропивницького. 32 учасника цього семестру будуть опановувати спеціальність «Організація стартапу та відкриття власної справи». Разом з тим, проєктом передбачається психологічний та юридичний супровід, сприяння в організації власної справи або у працевлаштуванні.


Під час урочистого відкриття проєкту вітаннями до слухачів звернувся начальник Льотної академії Сергій Неділько та координаторка проєкту від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна. До вітань приєдналася голова ГО "Європейський шлях 4.0" Олена Ковальова.


Зі словами підтримки звернулися постійні партнери та надійні друзі проєкту начальниця обласного відділу Міністерства у справах ветеранів Людмила Гуріна, головний лікар обласного госпіталю для ветеранів війни, заслужений лікар України, депутат обласної ради Геннадій Сябренко, голова Агенції регіонального розвитку Кіровоградщини Олександр Гавриленко та експертка агенції Тетяна Головченко. З особливо теплими словами на адресу організаторів заходу звернулися випускник проєкту, а тепер в.о. директора комунального закладу "Обласний ресурсний центр з питань допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам" Анатолій Компанієць та голова ГО «Захисники України – Олександрійщини» Олександр Михалик, який до речі, і став ініціатором того, щоб у цьому семестрі навчання пройшли саме його олександрійські побратими.


Приємною несподіванкою для пана Олександра було вручення йому грамоти голови ОДА, яку за дорученням голови ОДА Андрія Назаренка передав Геннадій Сябренко.

Також з побажаннями плідної співпраці звернулася психологиня проєкту, керівниця центру «Компас» Анна Колєва. Свої вітання переказав психолог проєкту, керівник центру ре соціалізації військових «Коловорот» Андрій Фоменко.


А коли пролунали всі вітальні слова, для слухачів одразу розпочалися робочі будні: перші заняття з бізнес-планування та інформаційних технологій. Тепер упродовж трьох місяців учасників проєкту очікує інтенсивний курс пар, тренінгів, семінарів, бізнес-практик та екскурсій, щоб мрія та бізнес-ідея перетворилася на конкретний бізнес-план, який знайшов свою успішну реалізацію.



           

724Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: