Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/02/23/ponad-11-tisjach-dolariv-za-zdiisnennja-polotiv-na-vimaganni-habara-zatrimano-dekana-kropivnitskogo-vishu-foto-.htm
новини, 23 лютого 2021

Понад 11 тисяч доларів за здійснення польотів - на вимаганні хабара затримано декана Кропивницького вишу (ФОТО)


За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури задокументований факт вимагання неправомірної грошової вигоди виконувачем обов’язки декана одного із вищих навчальних закладів обласного центру (ч.3.ст. 368 КК України) - повідомляє пресслужба Прокуратури Кіровоградської області.


За даними слідства, неправомірну вигоду у сумі 11600 доларів США керівник факультету вимагав від одного з курсантів за участь у навчальних польотах закладу.

Викрито викладача у службовому кабінеті, під час передачі першої частини обумовленої суми неправомірної вигоди у сумі п’яти тисяч доларів США.


Наразі фігуранта справи затримано у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу.


Тривають першочергові слідчі дії.


Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


803Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: