Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/22/u-maloviskivskii-likarni-na-kirovogradschini-budujut-kisnevu-stantsiju.htm
новини, 22 січня 2021

У Маловисківській лікарні на Кіровоградщині будують кисневу станцію


У районній лікарні міста Мала Виска Кіровоградської області будують кисневу станцію. Вона постачатиме кисень до трьох відділень. Головний лікар Костянтин Чурпій каже – для надання допомоги пацієнтам з COVID лікарня забезпечена всім необхідним, бракує лікарів.


Біля центрального корпусу – частина побудованої кисневої станції. Закінчити будівництво планують у лютому. Вартість компресора – 408 тисяч гривень, розповів головний лікар. “А щоб змонтувати ще майже 300 тисяч. Гроші частково з бюджету отримали, а частково вклали свої. В терапії буде підведено кисень до 20 ліжок, 3 операційні, три пологові зали, в реанімації 5 ліжок”.


У інфекційному відділенні нині отримують лікування від коронавірусу 18 людей. Розраховане воно на 20 ліжок. Відділення забезпечене всім необхідним, медикаментами, киснем, засобами захисту, – говорить головний лікар.


Щодня у рентгенкабінеті районної лікарні Малої Виски приймають сотню людей. У грудні 2020 року купили рентгенапатат, але він поки що не працює, – каже головний лікар. “Немає ще дозвільних документів, без них не маємо права. Ми його змонтували, на днях має запуститись”.


У Маловисківській лікарні на Кіровоградщині будують кисневу станцію


Вартість рентгенапатату 5 мільйонів 224 тисячі гривень. “Частково це були гроші спонсорів, частково бюджетні гроші. Таких апаратів в Україні немає, за виключенням Києва. Це апарат з томосистезом. Що це таке: дає можливість нам бачити ті предмети, які ми робимо, рентген знімки”.


Лікар говорить під час карантину прийом людей обмежили. “Обмежена планова госпіталізація, надаємо тільки невідкладну допомогу хворим, і не лише нашого, а й сусідніх районів – Гайворонського, Голованівського, Новомиргородського, Бобринецького”.


У Маловисківській лікарні на Кіровоградщині будують кисневу станцію


Розповідає: обладнання і ліків – достатньо, бракує лікарів. “Терапевтів, анестезіологів, хірургів, ендоскопістів, лора, фізіотерапевта, педіатра, акушер-гінеколога. Всіх не вистачає, а чому – тому що частина пенсійного віку, пішли, частина пішли у приватні структури, частина виїхала за кордон і вони працюють там не за ці копійки. Патріотизм закінчився”.


Кажє – цьогоріч планують збудувати у лікарні другу кисневу станцію.


776Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: