Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/13/minulogo-roku-z-nezakonnogo-obigu-vilucheno-pidaktsiznih-tovariv-na-sumu-ponad-37-7-mln-grn.htm
новини, 13 січня 2021

Минулого року з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму понад 37,7 млн грн


За результатами проведених співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Кіровоградській області заходів, які були направлені на протидію незаконному виробництву та обігу підакцизних товарів і перекриттю каналів їх контрабандного походження на внутрішній ринок України, протягом 2020 року припинено діяльність п’яти незаконних виробництв підакцизної продукції та вилучено з незаконного обігу підакцизних товарів на загальну суму понад 37,7 млн. грн., у тому числі: 35 тис. літрів спирту, 27 тис. літрів незаконно виготовлених горілчаних напоїв, 18,5 тис. тон паливно-мастильних матеріалів та понад 29 тис. пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України.


За виявленими фактами незаконного виробництва та обігу підакцизних товарів до Єдиного реєстру досудових розслідувань за матеріалами оперативних співробітників податкової міліції ГУ ДФС у Кіровоградській області протягом 2020 року внесено 20 кримінальних проваджень, за ознаками правопорушень, передбачених статтями 204, 209 та 199 КК України, у тому числі чотири кримінальні правопорушення за фактами незаконного виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя та здоров’я громадян (частина 3 статті 204 КК України).


Протягом звітного періоду слідчими податкової міліції завершено розслідування та направлено до суду 10 кримінальних провадження даної категорії, у тому числі 2 кримінальних провадження відносно учасників організованих злочинних груп.


За результатами розгляду судами кримінальних проваджень вказаної категорії, протягом минулого року визнано винуватими у вчиненні злочинів передбачених статтею 204 КК України 7 осіб. Прийнято рішення про конфіскацію та знищення незаконно виготовлених товарів та сировини.


558Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: