Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2021/01/13/kirovogradschina-gotuetsja-do-pogirshennja-pogodnih-umov-foto-.htm
новини, 13 січня 2021

Кіровоградщина готується до погіршення погодних умов (ФОТО)


За інформацією Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології, 15-17 січня очікується погіршення погодних умов у вигляді різкого зниження температури повітря та помірного снігопаду. У зв’язку з цим, з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням погодних умов, мінімізації їх негативних наслідків та оперативного реагування на них 13 січня під головуванням очільника обласної держадміністрації Андрія Назаренка відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області. 


Присутні члени обласної комісії ТЕБ та НС обговорили питання щодо вжиття заходів для забезпечення безперебійного функціонування об’єктів житлово-комунального господарства, енергетики, дорожнього господарства та недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з ускладненням погодних умов на території області.


Управління ДСНС у Кіровоградській області представив заступник начальника Управління із реагування на НС полковник служби цивільного захисту Максим Крутінь, який доповів про готовність Служби порятунку Кіровоградщини до реагування на НС (НП), що можуть виникнути внаслідок різкого погіршення погодних умов.


Зокрема заступник начальника Управління зазначив, що з метою забезпечення негайного реагування на НП чи НС, викликані складними погодними умовами, на цілодобовому чергуванні знаходиться 205 чоловік особового складу та 57 одиниць техніки У ДСНС в області. У резерві - 249 чоловік особового складу, 8 одиниць інженерної техніки, 65 одиниць основних пожежних автомобілів та спеціальної техніки, 2 піротехнічні розрахунки, 2 пересувні пункти обігріву на базі автомобілів підвищеної прохідності, 61 електростанція.


У разі екстремального зниження температури повітря, з метою попередження випадків переохолодження людей, підготовлено 21 мобільний пункт обігріву. 


Крім того, виконано ряд режимних організаційних заходів заходів та відпрацьовано порядок взаємодії сил та засобів цивільного захисту області з метою злагодженого реагування на наслідки складних погодних умов.


“Підпорядковані підрозділи Управління готові до реагування на надзвичайні ситуації на об’єктах життєзабезпечення населення, енергетики, транспорту та зв’язку” - підсумував Максим Крутінь.


605Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: