Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/30/na-kirovogradschini-sbu-sistemno-protidie-zagrozam-kritichnii-infrastrukturi-regionu.htm
новини, 30 листопада 2020

На Кіровоградщині СБУ системно протидіє загрозам критичній інфраструктурі регіону


З початку цього рокуУправління Служби безпеки України в Кіровоградській області, у межах захисту стратегічних об’єктів критичної інфраструктури, попередила завдання збитків державі на 98,5 мільйонів гривень.


За викритими фактами протиправної діяльності 64 фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів,  вісьмох зловмисників засуджено.


Так співробітники СБУ викрили посадовців одного з державних кар’єрів на незаконному видобуванні граніту для продажу у промислових масштабах. Оборудка завдала збитків державі на майже 18 мільйонів гривень.


Під час ремонту автодоріг в регіоні за програмою «Велике будівництво» Служба безпеки України попередила розтрату понад 15 мільйонів гривень бюджетних грошей.


Також попереджено розтрату майже 6 мільйонів на закупівлі підрядною організацією водопровідних матеріалів для виконання будівельно-ремонтних робіт на території інфраструктурних та житлових об’єктів області.


Правоохоронці викрили ще одного підрядника на штучному завищенні вартості робіт з реконструкції одного із селищних  будинків культури на майже 700 тисяч гривень.


На початку року СБУ викрила керівника однієї з комерційних структур на підробленні документації та безпідставному завищенні вартості витратних матеріалів під час технічного переоснащення будівлі Знам`янського вагонного депо. Оборудка завдала збитків Укрзалізниці на суму майже 600 тисяч гривень.


Загалом протягом року викрито 14 підрядних підприємств області, які вирішили «збагатитися» за рахунок коштів, виділених державою на ремонтні роботи.


Нещодавно викрито схему нелегального збуту пального та несплати акцизного податку одним із нафтопереробних підприємств Кіровоградщини. Через протиправну діяльність фігурантів державний бюджет недоотримав понад 8 мільйонів гривень.


За всіма фактами тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.


530Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: