Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/30/edinii-chobotar-u-petrovomu-vzhe-blizko-15-rokiv-uspishno-die-biznes-kolishnogo-bezrobitnogo.htm
новини, 30 листопада 2020

Єдиний чоботар у Петровому: вже близько 15 років успішно діє бізнес колишнього безробітного


Учора, 26 листопада, майстри чоботарської справи відзначали своє професійне свято. Серед колишніх безробітних, а нині підприємців, є й такі, які започаткували власний бізнес з даного напрямку за сприяння служби зайнятості. Серед них і мешканець селища Петрове, фізична особа підприємець Федір Тарабанов, повідомляє відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«Я з гордістю можу сказати, що є причетним до цієї справи. І цьому завдячую службі зайнятості. 15 років тому, звільнившись з роботи, за допомогою у її пошуку я прийшов саме до служби зайнятості, адже знав, що тут мені допоможуть. Так і сталося», – згадує взуттєвий майстер. 


За професією пан Федір водій автотранспортних засобів. За весь свій трудовий шлях йому довелося працювати і комбайнером, і трактористом, і охоронцем. Та сталося так, що з останнього місця роботи довелося звільнитися. Після звільнення з роботи у чоловіка було чимале бажання працювати на самого себе, але не знав як це зробити і з чого почати. За допомогою у пошуку роботи Ф. Тарабанов звернувся до, ще тоді, Петрівського районного центру зайнятості.


На співбесіді із спеціалістом служби зайнятості чоловік висловив своє бажання зайнятися підприємницькою діяльністю, тому йому було рекомендовано відвідати семінар, на якому він остаточно зрозумів, що його наміри правильні. Порадившись зі своєю сім'єю, Федір вирішив спробувати. «Ідея вибору напрямку моєї діяльності виникла не випадково, адже мої батьки шили вдома валянки та капці, а я з великим задоволенням їм допомагав складати викройки, штопати певні елементи, і це мені подобалося», – ділиться підприємець.


За направленням центру зайнятості чоловік пройшов курси для підприємців-початківців, за допомогою фахівців розробив і успішно захистив бізнес-план, зареєструвався як приватний підприємець і почав діяти. 


На кошти одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та заощаджені кошти чоловік взяв в оренду приміщення та закупив необхідний інвентар і розпочав реалізовувати свою ідею.


«На той час, я добре розумів, що щоб втриматися на ринку взуттєвих послуг та бути успішним підприємцем,  необхідно вправно виконувати роботи будь-якої складності, робити все вчасно та якісно. З таким підходом я зумів знайти своїх клієнтів і витримати конкуренцію на ринку послуг. Допомога по частковому безробіттю стала для мене, так би мовити, «рятувальним колом» і у цей непростий час, коли інші взуттєвики були змушені зупинити свою діяльність, я отримав змогу продовжити справу свого життя», – впевнено розповідає підприємець. 


Сьогодні, чоловік єдиний в селищі майстер з ремонту взуття, щоранку він із задоволенням іде на роботу, адже добре знає, що його праця потрібна людям. 


608Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: