Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/27/za-tri-tizhni-poshukiv-roboti-kropivnichanka-z-invalidnistju-otrimala-chotiri-vidmovi.htm
новини, 27 листопада 2020

За три тижні пошуків роботи кропивничанка з інвалідністю отримала чотири відмови


Чотири відмови за три тижні пошуків роботи отримала кропивничанка Наталія Макогон. Дівчина пересувається у візку - .


У центрі зайнятості Наталія Макогон зареєструвалась місяць тому. За освітою дівчина обліковець з реєстрації бухгалтерських даних. Закінчила Вище професійне училище №9 з червоним дипломом. Розповіла, багато підприємств, коли чують, що є інвалідність, відмовляють: "Знаходять відмовки – то сходи, то поверх не такий, другий чи третій. Вони навіть не запрошують на співбесіду, одразу відмовляють”.


На період пошуку роботи людина з інвалідністю може отримувати виплати з безробіття, каже заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян. ”Отримання пенсії по інвалідності не заважає отримувати допомогу по безробіттю. В поточному році майже 1500 осіб з інвалідністю звернулися до центрів зайнятості нашої області. Більше 230 осіб вже працевлаштовані. Роботодавці надали більше 430 вакансій. Роботодавці, як правило, укомплектовують робочі місця, за рахунок квоти людей з інвалідністю – їх має бути 4%”.


Час пошуку роботи через центр зайнятості необмежений. Обмежується період виплати по безробіттю. “Як правило, цей період складає 360 днів, крім тих осіб, які передпенсійного віку, для них 720 днів. Для тих, хто вперше шукає роботу – 180 днів”.


Наталія Макогон в центрі зайнятості обрала дві вакансії – лаборант і оператор. "Сьогодні поїду на співбесіду. За три тижні, що я проводжу тут на біржі, мені чотири рази відмовили у вакансіях, через інвалідність, а не через досвід роботи”.


Нині в центрі зайнятості мають 115 місць для працевлаштування людей з інвалідністю. Претендують на них 650 людей.



1593Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: