Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/25/v-ustinivskomu-raioni-sotnju-medikiv-zastrahuvali-vid-koronavirusu.htm
новини, 25 листопада 2020

В Устинівському районі сотню медиків застрахували від коронавірусу


В Устинівському районі сотню медиків застрахували від коронавірусу. Серед них лікарі, медсестри, санітарки, лаборанти, всі, хто контактує з хворими на COVID чи з підозрою – розповів Суспільному голова райдержадміністрації Максим Собко.У районі з початку карантину на коронавірус захворіли 18 жителів, з них двоє – це медсестри.


Вперше застрахували сотню медичних працівників у травні, коли у районі не було жодного випадку захворювання на коронавірус, говорить Максим Собко. “Коли страховка закінчилась ми застрахували знову на початку листопада. Під час першого страхування ніхто не скористався, тому що у нас не було захворювань серед медичного персоналу”.


Говорить, страхування ста медичних працівників обійшлось у 30 тисяч гривень. За рахунок бюджету зробити це не могли, бо на державному рівні програми про страхування медиків не ухвалили. “Застрахували за допомогою фонду сільгосвиробників. В середньому це близько 300 гривень на одну особу. Термін страхування 3 місяці. Загальна сума виплати йде до 30 тисяч гривень, вона змінюється в залежності чи це амбулаторне лікування, стаціонарне, з використанням кисневого концентрату. Мінімальна сума 5 тисяч гривень. Якщо людина перехворіла вдома, то отримає таку суму комненсації".


Хірургічна медсестра Наталія Данфорт одна з двох працівниць Устинівської районної лікарні, які захворіли на коронавірус. Нині – на лікарняному. Каже, після двотижневого лікування, отримала негативний тест на COVID. Дізналась, що захворіла 9 листопада. “Піднялася в мене температура, погано себе почувала. Зробила тест і на другий день знала, що позитивний. Я себе все гірше й гірше почувала, кашель, на п'ятий день нюх пропав, смак”.


Лікувалась вдома. Витратила на ліки три з половиною тисячі гривень. Сьогодні(25 листопада – ред.) закрила лікарняний і подала документи на страхову компенсацію. ”Копію паспорта, амбулаторного лікування, виписки. Коли виплатять страховку не казали. Не вірю чи виплатять. Але страхування потрібне особливо медикам, бо у нас така небезпечна робота, але ж я сама її вибрала. Треба людям допомагати”.


Головний лікар Устинівської районної лікарні Леонід Крамаренко також застрахуваний на випадок інфікування. “Справа в тому, що у нас край складна кадрова ситуація з лікарями, я хоч і керівник, але я лікар-терапевт, і з 18 ковідних хворих – 6 пройшли через мене. Ми змушені безпосередньо контактувати, але це наша робота, робимо її без всяких вагань. Нікому не відмовляли, навіть знаючи що там коронавірусна інфекція”.


Говорить, їх районна лікарня не є опорним закладом для лікування хворих на коронавірус, але ризик захворіти є.


Cтрахуватимуть медиків до кінця карантину.


1776Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: