Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/25/golova-dmitrivskoi-gromadi-priednalas-do-vseukrainskogo-fleshmobu-zapitainardepa-jakii-initsijuvala-asotsiatsija-mist-ukraini.htm
новини, 25 листопада 2020

Голова Дмитрівської громади приєдналась до Всеукраїнського флешмобу #ЗапитайНардепа, який ініціювала Асоціація міст України



У своєму зверненні до народних депутатів України Наталія Стиркуль акцентувала, що  ухвалення законопроєкту №3801 призведе до того, що велика частина громад не зможе скористатися плодами реформи та отримати з державної у комунальну власність землі, про які йдеться в Указі Президента №449/2020 - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.


«Незрозумілим є вплив прийняття даного законопроекту на прозорість та справедливість прийняття рішень щодо розпорядження землями комунальної власності. Відповідно до норм діючого законодавства всі рішення органів місцевого самоврядування оприлюднюються за 20 днів. Акцентую вашу увагу, що найголовнішим контролером щодо використання земель комунальної власності є жителі громади, саме перед ними ми звітуємо. Тож самі мешканці громади усвідомлюють те, що дана норма може ускладнити вирішення їх поточних питань стосовно землі»,- наголосила голова  Дмитрівської  громади.


Передбачені законопроєктом норми, у разі їх запровадження, здатні зупинити абсолютно увесь процес прийняття рішень місцевими радами з питань розпорядження землями -  переконані представники АМУ. Адже практично нереально зібрати 2/3 голосів депутатів місцевої ради, як це пропонується законопроєктом №3801, на підтримку рішень з земельних питань, і такі питання стануть інструментом політичних протистоянь, а не забезпечення прав громадян. У зв’язку з цим, законопроєкт несе реальні загрози блокування реалізації Президентського курсу на поглиблення задекларованих реформ. Докладніше про позицію представників органів місцевого самоврядування тут


Нагадаємо, Асоціація міст України започаткувала  Всеукраїнський флешмоб  #ЗапитайНардепа,  в свою чергу Кіровоградське регіональне відділення АМУ запрошує до участі представників місцевого самоврядування Кіровоградщини. 



«Сільські, селищні, міські голови, посадові особи місцевого самоврядування та лідери громадської думки, Ви маєте можливість привернути увагу народних депутатів до важливих та актуальних законопроєктів, що безпосередньо впливають на місцеве самоврядування» - йдеться у звернені.
Для участі у флешмобі достатньо опублікувати відеоролик або текстове звернення із запитаннями. Позначити  народних депутатів, до яких маєте запитання та додати хештег #ЗапитайНардепа аби всі змогли побачити добірку звернень.


1612Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: