Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/09/maloviskivsku-railikarnju-na-kirovogradschini-znjali-z-balansu-raionu.htm
новини, 9 листопада 2020

Маловисківську райлікарню на Кіровоградщині зняли з балансу району


Центральну районну лікарню з госпітальною базою для хворих на коронавірус у місті Мала Виска Кіровоградської області, після об’єднання чотирьох районів в один із центром у місті Новоукраїнка, зняли з балансу району, на баланс області не взяли. Про це Суспільному розповів головний лікар Костянтин Чурпій. За його словами, якщо лікарню закриють, без лікування можуть залишитись понад 40 тисяч жителів нинішнього Маловисківського району.


Головний лікар розповів, що об’єднання в район із центром у Новоукраїнці – нелогічне. До районного центру нового району з Малої Виски незручно добиратися. Боїться, що після нового року лікарню закриють: ”Лікарня була комунальною власністю Маловисківської райради. Сьогодні ради, як такої, немає, бо закінчилась каденція депутатів. Наші депутати, порадившись, вирішили передати лікарню на баланс обласної ради”.


Передати лікарню на баланс області на засіданні сесії обласної ради 30 жовтня не вийшло. За словами головного лікаря, перед голосуванням голова обласної адміністрації Андрій Назаренко попросив депутатів не підтримувати цей проєкт рішення: ”Сьогодні лікарня залишилась нічийною. Добре, що до кінця року, поки не проведена ліквідаційна комісія, ми маємо фінансування. Що далі буде – невідомо. Колектив у підвішеному стані”.


Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко сказав, що мова про закриття лікарні не йде. З його слів є два шляхи вирішення питання взяття лікарні на баланс: ”Перший – розгляд відповідного клопотання від представників Маловисківської громади новим складом обласної ради. Другий – новостворена Кропивницька районна рада візьме лікарню у спільну власність”.


Коли новообрані депутати обласної ради зберуться на засідання сесії – невідомо.


1581Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: