Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/05/u-kropivnitskomu-sportzali-gotujut-do-priiomu-hvorih-na-koronavirus.htm
новини, 5 листопада 2020

У Кропивницькому спортзали готують до прийому хворих на коронавірус (ВІДЕО)


У Кропивницькому готують резервні заклади для прийому хворих на коронавірус. Серед них спортшкола та приміщення факультету фізичного виховання, розповіла Суспільному заступниця голови обласної адміністрації Світлана Лобанова. Наскільки спортшкола та факультет готові до переформатування?


Всього готують п'ять об'єктів: крім двох спорткомплексів, це Кропивницька районна лікарня на Балашівці, госпіталь та кропивницька лікарня на вулиці Салгані Піски.


Що найперше потрібно зробити, щоб спортивна школа олімпійського резерву "Надія" в Кропивницьому у разі необхідності стала шпиталем, розповів головний інженер школи Микола Селезньов. Передусім, треба замінити електрощитові. "Їх встановили 45 років тому. Протягом всього часу обладнання і силові електрокабелі не замінювалися. Щоб переобладнати школу на шпиталь, необхідно до 200 метрів якісного кабелю, розрахованого на споживання електроенергії медичним обладнанням".


У Кропивницькому готуватимуть ліжкомісця у спорткомплексах


Переобладнати гімнастичний зал, площею майже 1130 квадратних метрів у лікарню буде складно, розповіла заступниця директора спортшколи Наталя Чумаченко: "Це пов’язане з демонтажем спортивного обладнання, його треба десь зберігати – це залізо, треба щоб вологи, сирості не було… Воно все вирішиться, але яким чином"?


У залі з різних сторін є два блоки розеток. Головний інженер спортшколи вважає, що для медзакладу їх потрібно вдесятеро більше. Щодо теплопостачання, то взимку у залі підтримують температуру 18-19 градусів – комфортну для спортсменів: "20-23 градуси, як для лікарні, ми зробити не зможемо, тому що у нас існуюча тепломережа максимум дасть 19 градусів".


У Кропивницькому готуватимуть ліжкомісця у спорткомплексах


У малому гімнастичному залі школи, плащею 640 квадратних метрів, під час зйомок було 15 градусів. "Це приміщення саме кутове. Тому із всіх сторін обвітрюється, дійсно, температура низька на сьогодні", – розповіла Наталя Чумаченко.


На факультеті фізичного виховання педуніверситету, де також планують облаштувати шпиталь, у спортивній залі – 14 градусів.


Проректор університету з адміністративно-господарської роботи Артем Карабут теж вважає, що переобладнання потребує підсилення електроліній: "Проблема електрики, кабелю, це десь 300 метрів силової лінії від підстанції, яка проходить наразі вже під реконструйованим стадіоном, і під територією „Енергоспорта” – це територія „Обленерго”. Можливості прокласти підземну лінію на тому місці вже немає".


Єдиний варіант – повітряна лінія, вважає Артем Карабут. "Наявне обладнання не витримає додаткових потужностей на обігрів приміщення. При максимально ввімкненому опаленні, температура у спортивній залі вище 12 градусів взимку не піднімається ніколи, тому що тут дуже велика кубатура самого залу".


Не вирішать проблеми і додаткові обігрівачі, сказав Карабут: "У випадку розміщення тут госпітальної бази, це морозильник".


Проблеми з електропостачанням вирішать, сказала заступниця голови обласної адміністрації Світлана Лобанова: "Нам сьогодні треба розуміння, що ця точка є. Все інше, що потрібно буде зробити, ми силами області, силами наших підприємств, будемо це забезпечувати. Ми будемо міняти силові кабелі, туди треба поставити ліжка, провести кисень".


Хто оплачуватиме роботи, вирішать на обговоренні з Кабміном, говорить Лобанова: "Про кошти ми говоримо з офісом Президента, з Кабміном, всі ці питання ми обговоримо. Ми будемо говорити не тільки про лікарів, які є, якщо буде така необхідність, то будуть відряджені лікарі з інших областей, розглядається питання допомоги інтернів.


Світлана Лобанова говорить, що передусім готуватимуть до прийому хворих на ковід лікарні, потім спортшколу та факультет фізичного виховання.



1759Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: