Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/11/04/na-kirovogradschini-uchasniki-ato-ne-mozhut-otrimati-zemelni-diljanki-video-.htm
новини, 4 листопада 2020

На Кіровоградщині учасники АТО не можуть отримати земельні ділянки (ВІДЕО)


54 учасники Антитерористичної операції не можуть отримати земельні ділянки у селі Созонівка Кропивницького району Кіровоградської області. Про це Суспільному розповіла інспекторка сільради Галина Криволапова.


Боєць Української Добровольчої армії Дмитро Сергієнко розповідає: хотів отримати земельну ділянку для будівництва гаража. “Я питав за землю, відразу відмова: ні, немає у нас нічого. Але ж ось є місце, щоб, хлопці, які воювали, могли поставити 4-5 гаражів. З іншого боку сільради теж така ділянка є, гаражі стоять, люди збудували, а тут не можна, учасникам бойових дій не дають. Земельні ділянки, ті що йдуть 2 гектара, немає, під застройку і житло теж немає”.


На окраїні села за гаражами пустир. Дмитро Сергієнко каже, раніше тут був смітник. У цьому місці йому запропонували земельну ділянку. “Не знаю, таке місце давати – це просто приниження”.


Керівник обласного ресурсного центру з допомоги бійцям Віктор Колінько розповідає, військові з Созонівки 5-ий рік не можуть отримати землю в місцевій сільраді. “На їхні звернення відповідали – землі немає, розводили руками. Звертайтеся в інші сільські територіальні громади. Але з іншої сторони села бізнес будується доволі успішно”.


Інспекторка Галина Криволапова пояснює, чому не дають землю бійцям. “Землі немає, тому що на момент, коли почалася Антитерористична операція, земля, там, де була вільна, віддана під будівництво людям. Є по 6 соток дачі за селом, які запущені. Але їм така земля не треба, їм треба під будівництво, але немає”.


Військовий 128-ої бригади Сергій Сергєєв говорить, третій рік не може отримати земельну ділянку. “Я у юристів консультувався, сказали – це протизаконно. Мені сказали – нікому землі немає, ще з 2018 року я звертався”.


Юрист Денис Лінчевський пояснює, за яких умов бійці мають право на земельну ділянку. “Позачергово, в разі їх наявності на території сільради, дана особа звертається із заявою на надання відповідного дозволу на розробку технічної документації, до якої надає викопіювання з бажаним місцем розташування земельної ділянки. В залежності від того, які відповіді отримають від сільради, вони можуть ті запити оскаржити у судовому порядку”.


За словами Віктора Колінька, відстоюватимуть інтереси військових у суді.


2053Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: