Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 29 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/29/na-kirovogradschini-vijavleno-uhilennja-vid-splati-podatkiv-pri-realizatsii-silskogospodarskoi-produktsii.htm
новини, 29 жовтня 2020

На Кіровоградщині виявлено ухилення від сплати податків при реалізації сільськогосподарської продукції


Співробітниками відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Кіровоградській області встановлено, що службовими особами одного із підприємств області ймовірно вчинено низку протиправних дій щодо внесення до офіційних документів – податкових декларацій з податку на додану вартість та уточнюючих розрахунків податкових зобов’язань з ПДВ – завідомо неправдивих відомостей. Зокрема, йдеться про відображення розміру від’ємного значення, що може бути включено до складу податкового кредиту. Дії вищезазначених осіб були спрямовані на протиправне збільшення суми податку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, яка дає право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Також за результатами аналізу отриманої інформації, встановлено ймовірне внесення службовими особами фермерського господарства до офіційних документів – податкових декларацій з ПДВ та податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних завідомо неправдивих відомостей в частині відображення операцій з постачання сільськогосподарської продукції (насіння соняшника, пшениці). При цьому фактичного її придбання підприємство не здійснювало та не мало можливості самостійно виростити в обсягах, в яких така продукція реалізовувалась. Це створило умови для неправомірного формування податкового кредиту іншими суб’єктами господарювання-покупцями та зменшення останніми податкових зобов’язань, що підлягають сплаті до бюджету.


Головним управлінням ДПС у Кіровоградській області підготовлено повідомлення про можливі ознаки вчинення кримінального правопорушення, які направлено до органів прокуратури з відповідними підтверджуючими матеріалами.


За результатами розгляду направлених повідомлень, Кіровоградською обласною прокуратурою розпочато досудове розслідування кримінальних проваджень відносно службових осіб таких суб’єктів господарювання за попередньою правовою кваліфікацією – службове підроблення.


660Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: