Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/18/shtormovii-viter-u-kropivnitskomu-zirvav-dahi-povaliv-dereva-i-obirvav-linii-elektroperedach.htm
новини, 18 жовтня 2020

Штормовий вітер у Кропивницькому зірвав дахи, повалив дерева і обірвав лінії електропередач


Погода наробила лиха у Кропивницькому: ураганний вітер з дощем пронеслися смугою по території обласного центру, ламаючи дерева, зриваючи дахи, руйнуючи стіни і обриваючи лінії електропередач - повідомляється на сайті МрМК.


Міський голова Кропивницького Андрій Райкович разом зі своїми заступниками Олександром Мосіним і Олександром Вергуном оперативно виїхали у мікрорайони міста, де негода наробила найбільше біди.


У міській раді Кропивницького о 16.00 відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.


- На даному етапі сили рятівників зосереджені на ліквідації наслідків стихії, – відзначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко. – Підрозділи МНС надають допомогу мешканцям з демонтажем зруйнованих конструкцій дахів, вивозять повалені дерева. Паралельно триває збір інформації щодо нанесеної шкоди. Представники управлінь освіти, культури і туризму, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства обстежують підвідомчі приміщення і об’єкти соціально-культурної інфраструктури. На 17.30 така інформація буде систематизована.


За попередніми даними, найбільші руйнування у Кропивницькому зафіксовано у мікрорайонах Балашівка і Лелеківка. В межах вулиць Богдана Хмельницького,  Сагайдачного, Івана Виговського, Холодноярської, Мінської, Делегатської, Ризької, Комунальної, Зеленогірської, Івана Богуна, Мазепи пошкоджені дахи і близько 100 житлових будинків, є випадки руйнування стін, перекрита подача газу. В зоні багатоповерхової забудови ситуація спокійна: тут зафіксовані випадки затоплення квартир – не справлялися липневі системи у житлових будинках по вулиці Академіка Корольова, Кропивницького та Тимірязєва.


- У міській раді Кропивницького буде створена спеціальна комісія, яка визначатиме розмір заподіяної шкоди у кожному конкретному випадку, - наголосив Сергій Коваленко. – Відповідно постраждалі від стихії зможуть отримати матеріальну допомогу для ліквідації наслідків руйнівних сил природи.


      


1138Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: