Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/10/16/u-dobrovelichkivtsi-vidbuvsja-vebinar-z-uchiteljami-ta-batkami-shkoljariv-foto-.htm
новини, 16 жовтня 2020

У Добровеличківці відбувся вебінар з учителями та батьками школярів (ФОТО)


Про сучасні підходи до професійного самовизначення, тенденції та перспективи ринку праці йшла мова днями під час вебінару, що був організований фахівцями Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Участь у заході узяли батьки та педагогічні працівники КЗ Добровеличківського ліцею «ІНТЕЛЕКТ».


«У житті кожної дитини існує чимало ключових етапів: адаптація у дитя-чому садочку, школі, становлення власної особистості, усвідомлення свого місця в сучасному суспільстві. Поряд з цим можна назвати й факт професій-ного самовизначення. Саме від того, до якого навчального закладу вступить ваша дитина, яку спеціальність вона вибере, залежить її подальша кар'єра. Батьки часто приділяють увагу вивченню ринку праці: які професії найбільш затребувані на даний момент, які спеціальності принесуть більший дохід. Але разом з тим важливо приділяти увагу здібностям і бажанням вашої дитини», – розпочинаючи вебінар наголосила фахівчиня з профорієнтації районної філії Ольга Гинькут.


Батьків було ознайомлено із суттю професійного самовизначення, класифікацією професій та з найпоширенішими помилками, яких припускаються молоді люди при виборі професії.


У форматі довірливого діалогу обговорювались питання щодо актуальності робітничих професій, можливості проходження учнями тестування, яке дозволить майбутнім випускникам правильно зорієнтуватись на ринку праці та обрати професію до душі. 


О. Гинькут порекомендувала батькам звернутися або до шкільного пси-холога, або до центру зайнятості та разом із дитиною пройти профорієнта-ційне тестування, адже діти часто бояться негативної оцінки їхніх здібностей і відповідають нещиро або формально. «Після цього варто обговорити з ди-тиною результати тестування та пояснити, що на тест не буває правильних чи не правильних відповідей, адже його призначення – допомогти краще розі-братися в собі та знайти себе у світі професій. А ще дуже важливо допомогти дитині розвинути навички, що стануть у нагоді у побудові кар’єри, незалеж-но від того, яку професію дитина матиме в майбутньому», – наголосила О. Гинькут.


Як зазначила Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, наостанок батьки, які брали участь у заході, висловили думку щодо того, що головне – допомогти дитині визначитися, а не робити вибір замість неї.


Крім того, з педагогічними працівниками обговорено особливості проведення профорієнтаційних заходів з учнівською молоддю, спрямованих допомогти їм зробити виважений професійний вибір, у період карантину.



840Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: