Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/16/za-programoju-dostupni-krediti-5-7-9-pidpriemtsi-kirovogradschini-otrimali-maizhe-85-mln-grn.htm
новини, 16 вересня 2020

За програмою "Доступні кредити 5-7-9%" підприємці Кіровоградщини отримали майже 85 млн грн


Представники мікро- та малого бізнесу Кіровоградської області за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" отримали 98 позик на загальну суму 84,9 млн. грн. Кошти переважно скерували на придбання сільськогосподарської техніки, нового обладнання, будівельних конструкцій, спеціалізованого автотранспорту тощо, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


«Я бачу, що президентська програма державної підтримки "Доступні кредити 5-7-9%" ефективно працює на Кіровоградщині. Але тим не менш, маємо завдання посилити роботу в цьому напрямку. Більше розповідайте людям про неї. Це ефективний механізм стимулювання економіки. Особливо на час коронакризи і викликів у сільському господарстві. Зараз уряд працює над тим, щоб розшири цю програму і на середній бізнес», - зазначив Андрій Назаренко під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів.


Згідно з офіційною інформацією, найбільш активно перевагами доступного кредитування користуються підприємці з Кропивницького. Вони отримали 18 кредитів.


Щодо ситуації в області, по дев'ять кредитів за програмою президента видали в Добровеличківському, Маловисківському та Олександрійському районах.


По п'ять кредитів - у Гайворонському, Новоукраїнському та Олександрівському районах.


Натомість жодного кредиту не видано в Компаніївському, Новомиргородському та Світловодському районах.


На цих та інших територіях, як наголосив очільник Кіровоградщини, інформаційну роботу щодо можливостей і умов отримання коштів за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" серед підприємців необхідно активізувати.


Нагадаємо: державна кредитна програма "Доступні кредити 5-7-9%" запроваджена за ініціативи президента України з метою спрощення доступу мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Контроль за реалізацією програми покладений на Фонд розвитку підприємництва. Детальніше про умови кредитування можна дізнатись на офіційному сайті програми.


1199Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: