Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/09/16/kropivnichanka-zdobula-novu-osvitu-za-sprijannja-sluzhbu-zainjatosti.htm
новини, 16 вересня 2020

Кропивничанка здобула нову освіту за сприяння службу зайнятості


Сучасний ринок праці вимагає від шукачів роботи активної життєвої позиції, мобільності та бажання здобувати нові знання та вміння. Однією з послуг служби зайнятості, яка сприяє підвищенню рівня конкурентоспроможності на ринку праці та прискоренню працевлаштування безробітних громадян є організація професійного навчання, у т.ч. й на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, повідомляє Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості.


У цьому переконалася й Алла Миколаївна, яка звернулась до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості у пошуку роботи. Не маючи досвіду за здобутим фахом, знайти роботу у Кропивницькому було не так просто. Спроби пошуку роботи не давали очікуваного результату, проте, у відчай жінка не впадала, адже її девіз – «Не боятися перешкод та труднощів, рішення приймати без вагань, цілеспрямовано йти до своєї мети!».


На одному з інформаційних семінарів, що проходив у центрі зайнятості, безробітна дізналася, що одним з дієвих шляхів прискорення працевлаштування та підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці є професійне навчання за сприяння служби зайнятості. 


Алла Миколаївна отримала фахове консультування з питань організації професійного навчання, ознайомилася з переліком професій, за якими організовується профнавчання, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Дізналася безробітна й про переваги здобуття нової професії за сприяння державної служби зайнятості: для безробітних громадян, які зареєстровані у службі зайнятості, професійне навчання безкоштовне, слухачі забезпечуються безкоштовним проживанням у гуртожитку. А найголовнішим є те, що професійне навчання здійснюється виключно на замовлення роботодавців, що гарантує стовідсоткове працевлаштування по закінченню навчання. 


Врешті-решт, жінка вирішила опановувати для себе новий фах – професію «Адміністратор». Алла Миколаївна отримала направлення до Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.


«Під час навчання майбутні адміністратори навчались мистецтву грамотного обслуговування гостей, оперативного розміщення учасників різноманітних заходів у готелях, прийому відвідувачів у ресторанах, володіння комп’ютером та правилами загального діловодства. Мені дуже сподобалось навчання в Одеському ЦПТО, умови проживання та колектив викладачів», –згадує колишня безробітна. 


Час навчання промайнув дуже швидко, і по його закінченню жінка була працевлаштована за набутою професією до одного з підприємств готельного бізнесу. Недарма кажуть, що навчання – це вірний шлях знайти роботу та впевненість у завтрашньому дні.


828Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: