Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/12/v-ukraini-nadrukuvali-ponad-4-milioni-novih-pidruchnikiv-dlja-tretoklasnikiv-mon.htm
новини, 12 серпня 2020

В Україні надрукували понад 4 мільйони нових підручників для третьокласників, – МОН


 Школи України до 1 вересня почали отримувати нові підручники. Так, зараз всі заклади освіти мають для третьокласників 88% посібників. Цікаво, що цього року за державний кошт загалом надруковано 4 мільйони 481 тисячу примірників підручників для учнів 3-х класів, пише education.24tv.ua.


Станом на 12 серпня лише сім областей – Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська та Херсонська – отримали 100% нових підручників для третьокласників, передає МОН.


Цікаво Відкриті класи та розділення учнів: як школи в Києві готуються до нового навчального року


У Міністерстві наголосили, що зараз завершується розвезення підручників по областях. Далі місцева влада має доставити книги з обласних книжкових баз до шкіл. 


Процес друкування підручників розпочався ще 16 липня і вони повинні виконати все до 1 вересня. Також з метою контролю процесу доставки підручників на сайті ІМЗО постійно оновлюється інформація щодо стану їх доставки до обласних баз.


Окрім того, у вільному доступі є pdf-версії підручників для 3-х класів. Їх можна знайти за цим посиланням.


У 2020 році держава за власний кошт також надрукувала підручники для учнів 7-х класів, загальний наклад яких становить 2 мільйони 611 тисяч примірників. На наступний навчальний рік планується друк підручників для 4 та 8 класів.


1082Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: