Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/06/vaks-zasudiv-na-8-rokiv-eksdirektora-tsentrgazu-za-roztratu-ponad-8-5-mln-griven.htm
новини, 6 серпня 2020

ВАКС засудив на 8 років ексдиректора "Центргазу" за розтрату понад 8,5 млн гривень


Вищий антикорупційний суд визнав винним ексдиректора дочірнього підприємства "Центргаз" ВАТ "Кіровоградгаз" Костянтина Старовойта у розтраті 8,6 млн гривень коштів вказаного підприємства та засудив до 8 років позбавлення волі. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ВАКС.


"Обвинуваченому було призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки, а також з конфіскацією частини майна", - йдеться у повідомленні.


Повідомляється, що судом встановлено, що у червні 2017 року обвинувачений умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинив розтрату ввіреного йому майна у розмірі 8,6 млн грн на користь іншої юридичної особи, у збагаченні якої був зацікавлений. Колегія суддів дійшла висновку, що з метою приховання своїх злочинних намірів ексдиректор ДП "Центргаз" уклав договір на завідомо невигідних умовах для очолюваного ним підприємства, що унеможливило його виконання і спричинило вибуття грошових коштів у розмірі 8,6 млн грн.


1104Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: