Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/08/04/sistema-elektronnih-platezhiv-zapratsjuvala-u-rezhimi-23-7.htm
новини, 4 серпня 2020

Система електронних платежів запрацювала у режимі 23/7


З 3 серпня 2020 року система електронних платежів запрацювала у режимі 23/7 - відтепер система доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень.


Про це повідомляє прес-служба Нацбанку у Facebook пише Економічна правда.


"Перехід на розширений регламент роботи пройшов успішно. Відтепер система доступна для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень.


Першими уночі 03 серпня цього року в системі здійснили платежі АТ "Альфа Банк", АТ "Перший інвестиційний банк", АТ "ІдеяБанк". На світанку до них приєдналися ще два банки – АТ КБ "ПриватБанк" та АТ "Ощадбанк", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що упродовж першої доби роботи за новим регламентом платежі в СЕП здійснювали всі 75 банків України та Державна казначейська служба України, з них чотири банки (АТ "Альфа Банк", АТ "ОТП БАНК", АТ КБ "ПриватБанк", АБ "УКРГАЗБАНК") відправляли початкові платежі в СЕП до кінця доби. 


Повідомляється, що загалом протягом банківського дня 3 серпня в системі було оброблено 1,6 млн платежів на загальну суму понад 119 млрд грн.


"Тепер клієнти банків матимуть майже цілодобовий доступ до фінансових послуг та зможуть проводити чутливі до часу платежі в зручному для них режимі.


Це позитивно сприятиме розширенню фінансової інклюзії, впровадженню нових інноваційних інструментів безготівкового переказу коштів та зростанню частки безготівкових розрахунків", – заявив директор Департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк.


У НБУ додали, що робота СЕП у режимі 23/7 стане першим етапом для переходу системи на цілодобовий режим роботи.


"Тепер Національний банк працюватиме, щоб реалізувати в СЕП "безшовний" режим роботи 24/7", - йдеться у повідомленні.



1204Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: