Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/31/na-kirovogradschini-vidzavtra-pochnut-pratsjuvati-dva-ditjachi-tabori.htm
новини, 31 липня 2020

На Кіровоградщині відзавтра почнуть працювати два дитячі табори


На Кіровоградщині відзавтра почнуть роботу два дитячі табори - «Бригантина» у Новоархенгельську та «Чайка» у Гайвороні.


Відповідне рішення прийняли члени міжвідомчого оперативного штабу з координації та проведення оздоровчої кампанії, який очолює заступниця голови ОДА Світлана Лобанова - повідомляє пресслужба Кіровоградської ОДА.

Головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук пояснює, що в своїй роботі табори будуть керуватись постановою №43 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка. У документі визначені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Серед основних - такі:

Прийматимуть до закладів тих дітей, які проживають у межах регіону, де розташовується табір.

Під час прийому до табору, а також під час усього відпочинку кожного дня діти проходитимуть температурний скринінг. Усі показники фіксуватимуть у журнал.

До закладу не допускатимуться діти, у яких під час прийому виявили ознаки респіраторних захворювань або температуру тіла понад 37,2 °C.

Діти, у яких температура підвищилась уже під час відпочинку, будуть ізольовані. Згідно алгоритму дій, медпрацівник табору має викликати «швидку», яка доставить хворих до лікарні для встановлення діагнозу.

Роботу працівників оздоровчих закладів організовуватимуть «вахтовим» методом у межах однієї зміни. Персонал аналогічно буде проходити щоденний скринінг. У разі виявлення симптомів хвороби людей ізолюватимуть і доставлятимуть до медзакладів для обстеження і проходження тестування на коронавірус.


      

978Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: