Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/23/u-kropivnitskomu-prosjat-vstanoviti-lezhachii-politseiskii-na-vidremontovanii-dorozi.htm
новини, 23 липня 2020

У Кропивницькому просять встановити ”лежачий поліцейський” на відремонтованій дорозі


У Кропивницькому місцеві жителі влаштували акцію біля пішохідного переходу на вулиці Кропивницького. Просили встановити ”лежачий поліцейський” – пристрій примусового зниження швидкості руху. Організаторка акції Ксенія Ліснічук розповіла Суспільному, що після того, як дорогу відремонтували, водії почали їздити швидше, відповідно, переходити дорогу – небезпечніше.


Біля пішохідного переходу на вулиці Кропивницького зібралися півтора десятка місцевих жителів. За словами Ксенії Ліснічук, швидкість автомобілів тут сягає 100 кілометрів на годину, сталося дві аварії. У березні 2020 року з проханням встановити на дорозі обмежувач швидкості звернулись до міського голови Кропивницького: ”Звернення надіслали на робочу скриньку міського голови. Нам відповів заступник міського голови Олександр Вергун. Пояснив, що це дорога районного значення і у нас немає перспектив для встановлення тут ”лежачого поліцейського”. Мені дуже не хочеться, щоб були тут лежачі діти”.


За годину акції учасники зібрали 37 підписів під клопотанням до міського голови.


Водій Олександр Брайко запропонував альтернативу ”лежачому поліцейському” – світлофор. За словами виконуючого обов’язки начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції області Сергія Бабенка, пристрої примусового зниження швидкості або їх елементи встановлюють біля навчальних закладів, зон відпочинку, дитячих садочків, загальноосвітніх закладів, парків тощо. Встановлювати їх на магістральних вулицях міста заборонено. Вулиця Кропивницького, на ділянці, де кропивничани просять встановити обмежувач швидкості, є магістральною вулицею: ”Підвищити рівень безпеки руху на цій вулиці можна, своєчасно поновлюючи дорожню розмітку, встановивши дорожні знаки обмеження максимальної швидкості. Також запропонували обладнати пішохідний перехід новітніми системами освітлення і влаштувати пристрої примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки”.


За словами Сергія Бабенка, пропозиції направили міському голові. Заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун розповів, що усі пропозиції – і поліції, і місцевих жителів – розглянуть: ”Ми будемо робити все, щоб встановити там ”лежачий поліцейський”. Якщо потрібно, то змінимо статус цієї дороги з районного значення на якусь іншу дорогу, на якій дозволяється встановлення. Будемо намагатися встигнути зробити це до першого вересня”.


1810Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: