Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/22/maister-iz-oleksandrii-vigotovljae-derev-jani-igrashki.htm
новини, 22 липня 2020

Майстер із Олександрії виготовляє дерев’яні іграшки (ВІДЕО)


Іграшки з липи, дуба, ясена, акації, граба та груші виготовляє олександрійський майстер Дмитро Кудря. Роботи майстра зберігаються у приватних колекціях Німеччини, Франції, Нідерландів, Хорватії, Туреччини та інших країн світу - повідомляє Суспільне


За фахом Дмитро Кудря музикант. Освоїв техніку традиційної української художньої обробки деревини.


Акацію для виготовлення шумових іграшок майстер використовує, бо "вона дуже громка": "Раніше з неї виготовляли ксилофони, вона "звучить".


Почав їх виготовляти 15 років тому. "Чисте дерево, тут тільки один клей ПВА, ніякого лаку нема, це екологічно чиста іграшка, вона приємна на дотик".


Має 30 видів шумових іграшок. "Моя мрія булла – виготовить бубонець, є дятел, є традиційний деркач шумовий інструмент".


Іграшки виготовляє з деревини різних порід дерев. Це липа, дуб, ясен, акація, граб, груша. Під час карантину захопився виготовленням автомобілів. "Ретроавтомобіль виготовлений із липи, використовується геометрична різьба, колеса крутяться, фари виготовлені із дуба, отака модель поїхала у Францію в місто Тулузу".


Майстер із Олександрії виготовляє дерев’яні іграшки, які зберігаються у багатьох колекціях світу


Автомобіль із сосни виготовляв 4 дні. "Які хвильки йдуть в сосни! Дуже гарно шліфується, пахне, є із дуба виточені невеличкі детальки, двері відкриваються".


Майстер із Олександрії виготовляє дерев’яні іграшки, які зберігаються у багатьох колекціях світу


Своє вміння Дмитро Кудря передає своїй 15-річній онуці Аліні. "Насолоджуюся цією працею, мені дідусь показав і почала допомагати йому готуватися до виставок, до ярмарок і мені це справді подобається".


Майстер із Олександрії виготовляє дерев’яні іграшки, які зберігаються у багатьох колекціях світу


Дружина Тетяна вважає, що у чоловіка є талант. "Він постійно в пошуку, якщо у нього є нова ідея ми її обговорюємо. Разом їздимо на ярмарки, виставки".



2006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: