Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/07/14/48-shkil-na-kirovogradschini-goduvatimut-ditei-po-novomu-z-1-veresnja.htm
новини, 14 липня 2020

48 шкіл на Кіровоградщині годуватимуть дітей по-новому з 1 вересня


Із початку нового навчального року проєкт «Сучасна шкільна їдальня» буде запроваджений одночасно в 48 загальноосвітніх закладах Кіровоградщини. Поступово до його реалізації долучаться усі школи області, повідомляється на сайті ОДА. 


Про це повідомив керівник управління освіти й науки ОДА Володимир Таборанський сьогодні, 13 липня, під час брифінгу з журналістами.


За словами посадовця, у рамках реалізації загальної стратегії безпечного та здорового освітнього середовища пріоритетним є зміна підходу до харчування дітей. Тож проєкт «Сучасна шкільна їдальня» буде впроваджуватися у декілька кроків.


Перший крок – закупівля нового обладнання для харчоблоків. На це передбачено 11,5 млн грн. Відповідно з державного бюджету виділили 9,4 млн, а з місцевих – 2,1 млн.


Другий крок – ремонт харчоблоків і зон для споживання їжі. Із місцевих бюджетів на це виділили 3,8 млн грн.


Третій і один із найважливіших кроків, як пояснив Володимир Таборанський, – організація харчування школярів за новими методиками.


У нових підходах до організації харчування дітей врахують як вимоги санітарної служби, так і побажання дітей та батьків. Зокрема йдеться про приготування страв за новими рецептами, розробка дабл-меню (дітям пропонуватимуть дві-три страви на вибір) і мультипрофільне харчування за принципом «шведського столу».


904Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: